жлъчка

Жлъчният мехур, наричан в разговорния език „жлъчка“, е малък орган с крушовидна форма, който се намира под черния дроб и е пряко обвързан с многобройните му функции. Въпреки неголемите си размери (дължината му е 7–12 см, а широчината– до 2,5 см) той може да създаде сериозни проблеми, ако не функционира правилно. Единственият начин да се минимизира потенциалният здравен риск е, като се идентифицират навреме симптомите, с които тялото алармира, че нещо не е наред с жлъчката. Разберете кои са те в настоящата статия.

Ранни признаци за проблеми с жлъчката

Газове

Излишните газове са сред първите знаци, които сигнализират, че жлъчката не функционира правилно. Те са пряка последица от храносмилателни смущения. До нарушено храносмилане, пък се стига поради невъзможността на съхраняваният в жлъчката храносмилателен сок да спомогне разграждането на мазнините в тънките черва.

Болка и тежест в стомаха

Когато жлъчката среща трудности при изпълнението на храносмилателната си функция, тя причинява коремен дискомфорт. Обикновено неразположението се появява внезапно и отшумява след около 15 минути. Впоследствие отново напомня за себе си със силна болка, която може да продължи между 12 и 15 часа. Оплакването не бива да се пренебрегва, тъй като може да бъде ранна индикация за камъни в жлъчката.

Лош дъх

Често зад неприятната миризма от устната кухина стоят не бактерии и лоша орална хигиена, а нарушения във функцията на жлъчката и черния дроб. В този случаи зловонният дъх е съпроводен от метален вкус в устата, причинен от натрупване на токсини и недостатъчна жлъчна секреция.

Безапетитие

Освен за хронични възпалителни заболявания внезапната загуба на апетит е индикация и за храносмилателни смущения, причинени от неправилно функциониране на жлъчката.

Иктер

Пожълтяването на кожата, лигавиците и склерите (бялата част на окото) е симптом за заболяване на жлъчката. Най-често се дължи на запушване на жлъчните пътища от камък, който възпрепятства изхвърлянето на жълтия пигмент билирубин чрез жлъчката от организма.

Осигурете пълен комфорт за жлъчката с 100% натурално средство с доказан ефект

Специалистите приканват всички, които проявяват някои от изброените симптоми, незабавно да потърсят специализирана помощ. Единствено след обстоен преглед може да се установи дали зад тези нехарактерни признаци се крие проблем с жлъчката. В случай че такъв бъде установен опитният лекар ще насочи потърпевшият към адекватна терапия. От години неизменна част от терапевтичната схема при нарушения в дейността на жлъчката е природният продукт Хептен / Hepten®. Този изцяло натурален продукт съдържа оптимално количество стандартизиран екстракт от семена на Бял трън, представляващ 100 mg силимарин в най-чист вид. Силимарин повлиява благоприятно състава на жлъчката и оказва положителен ефект при токсични, възпалителни и метаболитни увреждания. Хептен се грижи за здравето не само на жлъчката, но и на черния дроб. Успешно се прилага и при липса на апетит, лошо храносмилане и хранително отравяне. Иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлага, осигуряват по-бързо и цялостно усвояване на силимарина, а оттам и по-мощен ефект. Хептен има удобен прием, не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба.

borola
Сподели: