бял трън

Бял трън – познат още през Средновековието като лек срещу отравяне и чернодробни заболявания. Но нека първо поговорим за черния дроб, който често е изложен на много високи нива на стрес, особено по празници.

Черният дроб и неговата работа

Със своето тегло от 1,4 до около 1,8 кг, черният дроб е основен метаболитен орган при хората и в същото време, най-голямата жлеза в тялото ни. А, размерът му дава индикация за разнообразието от задачи, които ежедневно трябва да изпълнява.

Почти всички хранителни вещества, които се абсорбират през храносмилателния тракт, първо достигат до черния дроб. Освен това, той се грижи и за жлъчката, производството на жизненоважни антитела и протеини, както и съхранението на витамини, мазнини, глюкоза и други метаболитни продукти.

В същото време, черният дроб е и център за детоксикация на нашето тяло. Вредните вещества се разграждат от него или се превръщат в такива, които лесно могат да се отделят с урината. Например, черният дроб е отговорен за детоксикацията на амоняка, а как се произвежда амонякът – като аминокиселините се разграждат в тялото. След, което черният дроб гарантира, че амонякът се превръща в урея, която се изхвърля с урината.

Стресът за черния дроб

Алкохолът се разгражда почти изцяло от черния дроб и само 10% от него се отделя през бъбреците, белите дробове и кожата. А, тъй като алкохолът е реално етанол, се превръща най-бързо от черния дроб в ацеталдехид и след това в оцетна киселина. Ако вредният за тялото ацеталдехид не се преобразува достатъчно бързо, настъпва добре познатият махмурлук. И естествено, не само алкохолът затруднява работата на черния дроб, но и мазната храна, никотинът, лекарствата, вирусите и различните замърсители.

Бял трън – регенерацията, която е необходима

Смята се, че приемът на Бял трън насърчава функцията и регенерацията на увредения черен дроб. Белият трън е растение, познато още от Древността и се използва срещу отравяния и проблеми с черния дроб.

А, през последните 40 години, ефектите от Белия трън са изследвани и научно доказани в множество клинични проучвания. Силимаринът в белия трън предпазва черния дроб от вредни вещества и подпомага неговата регенерация.

  • Антиоксидантни свойства – силимаринът в Белия трън намалява производството на свободни радикали и увреждащото клетките разграждане на мазнини (често причиняващо се от прием на алкохол или лекарства)
  • Стабилизиране на чернодробните клетки – силимаринът в Белия трън променя клетъчната мембрана на чернодробните клетки и прави по-трудно проникването на замърсители в тяхната вътрешност
  • Стимулира регенерацията на черния дроб – силимаринът в Белия трън увеличава образуването на протеини и така стимулира производството на нови чернодробни клетки. В същото време се насърчава и възстановяването на увредената чернодробна тъкан
  • Противовъзпалителни свойства – силимаринът в Белия трън предотвратява допълнителното увреждане на черния дроб, причинено от различни възпалителни фактори

Доказано е, че Белият трън е ефективен както за профилактика, така и за терапевтична употреба. Доверете се на силата на природата и дайте на черния си дроб силите, от които се нуждае по напълно естествен начин.

Нека не забравяме още нещо – продуктите, съдържащи силимарин са с отлична поносимост и практически, странични ефекти не се наблюдават.

Правилният продукт с Бял трън

Хептен / Hepten® е изцяло природен продукт, който специалистите по чернодробно здраве препоръчват за подпомагане и насърчаване работата на черния дроб. Неговата активна съставка – силимарин, която е екстракт от семената на Бял трън, е в основата на неговата разработка. Освен, че това природно средство пречиства черния дроб отлично, то също и ускорява регенерацията на чернодробните клетки и оказва благоприятно влияние върху храносмилателния тракт. Дозировката е удобна – 1 капсула 3 пъти дневно, след храна.

Може да го закупите от аптечната мрежа в цялата страна, както и да поръчате още сега онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Сподели: