възстановява ли се черният дроб

Възстановява ли се черният дроб – това е въпрос, който вълнува немалка част от хората. Всъщност, когато почти всеки чуе за проблеми с черния дроб, то ги асоциира със злоупотребата с алкохол. Това е и причината, неконсумиращият алкохол да смята, че черният му дроб е в отлично здраве. Всъщност, това е далеч от истината, защото ние вдишваме токсини ежедневно, приемаме ги и с храната под формата на алфатоксини, пестициди и др., както и чрез лекарствата. Всичко това натоварва черния дроб – в допълнение към често не особено добър режим на хранене, заради забързаното ежедневие. А, сега, освен на въпроса – възстановява ли се черния дроб, ще разгледаме неговите функции накратко.

Какви са функциите на черния дроб?

Преди да отговорим на въпроса – възстановява ли се черния дроб, ще ви дадем малко информация относно неговата работа. Той е един от най-важните органи в нашето тяло, следователно, мерките, които насърчават неговото възстановяване, трябва да се вземат в редовни интервали от време, с оглед на всички негови отговорности.

Черният дроб е връзката между почти всички части на тялото ни. Всичко, което влиза в него, преминава и през черния дроб, и именно той решава кое е полезно и кое е вредно. Например, всички хранителни компоненти първо достигат черния дроб, след като се метаболизират в червата. Там те се подготвят според индивидуалните нужди на всеки организъм и се изпращат при необходимост към съответните органи.

Черният дроб също може да съхранява до определено количество хранителни и жизненоважни вещества, които не са необходими на момента, а в запас – за по-късна употреба. Той също така произвежда жлъчния сок, необходим за храносмилането, който освобождава в жлъчния мехур. А, тъй като черният дроб е и първи детоксикиращ орган, той разгражда токсините и гарантира, че те не биха натоварили организма допълнително.

Възстановява ли се черният дроб – да, с ваша помощ!

Черният дроб е изключително регенеративен орган, дори ако половината от него е сериозно увреден, той би могъл да се възстанови напълно. Естествено, това би било възможно, само ако увреждащите фактори бъдат избегнати в бъдеще. А, колкото по-рано сте осъзнали тази нужда – да облекчите работата на черния дроб и да го подкрепите в изграждането на клетките му по естествен начин, толкова по-скоро цялото ви тяло ще се възползва от ефектите, които го щадят.

Един от съветите ни е да приемате органични храни, т.е. когато си купувате храна, уверете се, че тя не е замърсена с пестициди. Стимулирайте местното производство и закупете истински, чисти храни, които ще насърчат работата на черния ви дроб.

Винаги почиствайте старателно плодовете и зеленчуците, които ще консумирате. Дори, ако желаете, може да си направите свой “собствен” препарат, който е безвреден, за да сте сигурни, че се справяте с премахването на нечистотиите от тях.

Също така, избягвайте готовите ястия или т.нар. “fast food”. Както знаете, този тип храни съдържат много синтетични добавки, както и нискокачествени мазнини, и захари, а когато те се консумират в големи количества – могат да навредят на регенерацията на черния дроб.

Прием на никакъв алкохол – просто го избягвайте. Дори и малки количества от него, смущават работата на черния дроб, особено, когато той е във фаза на възстановяване.

Пийте чиста вода – филтрирайте чешмяната вода с добър воден филтър или употребявайте минерална такава.

Може да звучи странно, но използвайте органични почистващи продукти, тъй като химическите изпарения от конвенционалните продукти навлизат в тялото чрез вдишване. А, други – проникват през кожата и се абсорбират от тялото.

Използвайте и натурална козметика, защото грижата отвън се отразява и на вашите органи.

А, на въпроса – възстановява ли се , вече може да си отговорите сами, защото този процес зависи само и изцяло от вас!

Възстановява ли се черният дроб и с чия помощ, освен вашата?

Освен вашата воля, може да се доверите на препоръките на специалисти, които препоръчват изцяло природния хепатопротектор Хептен / Hepten®. Това е натурален продукт, който е създаден с грижа за един от жизненоважните ни органи, черния дроб. А, тайната на силното му действие е активната съставка силимарин (100mg), която е извлечена от билката Бял трън. Тази лековита билка допринася за нормалната функция не само на черния дроб, но и на жлъчката. Продуктът насърчава лечението при омазнен черен дроб и различни чернодробни заболявания, а също така съдейства за прочистване на организма от токсини. Освен това той ускорява регенерацията на клетките на черния дроб. Продуктът се приема по 1 течна капсула до 3 пъти дневно – след храна, а също така е и с висок профил на безопасност. Вече не е необходимо да се питате – възстановява ли се черният дроб, защото имате желанието, а вече и решението в ръцете си!

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Сподели: