пречистване на черния дроб

Едно от най-полезните неща, които можете да направите за здравето си през настоящата есен, е да се заемете с пречистване на черния дроб. Колкото по-рано го сторите, толкова по-добре! А как – това ще разберете в настоящата статия.

Изпитани методи за пречистване на черния дроб

Придържане към балансирана и здравословна диета

Правилно подбраният хранителен режим е първата крачка по пътя към пречистване на черния дроб. Ето защо е необходимо да се фокусирате върху съставянето на подходящо меню. Макар да звучи сложно, това съвсем не изисква такива усилия. Още повече че есента изобилства от плодове, зеленчуци и ядки, полезни за здравето на черния дроб. Такива са зеленолистните зеленчуци (спанак, рукола, киселец), кръстоцветни зеленчуци (карфиол, броколи, брюкселско зеле), морковите, цвеклото, тиквата, ябълките и орехите. Консумирайки ги редовно, не само ще детоксикирате най-големия вътрешен орган в организма, но и значително ще подобрите неговите функции. Добре е посочените храни да се консумират в сурово състояние или след щадяща термична обработка (варене, печене, готвене на пара). За подправяне на храната използвайте ароматни билки вместо тежки и пикантни сосове. Избягвайте приема на преработени меса, мляко и млечни продукти, както и захарни изделия, докато провеждате детоксикиращия курс.

Поддържане на оптимален хидробаланс

Хидратацията на организма също е от съществено значение за пречистването на черния дроб през есента. Течностите буквално отмиват токсините от черния дроб. Именно поради това е необходимо да се набавят в големи количества. Препоръчителната дневна доза течности е между 1,5-2 л. За предпочитане е да се пие основно вода. Допуска се обаче и приемът на чай от глухарче. Освен че отстранява нечистотиите от черния дроб, той елиминира и секретите от жлъчния мехур. Отварата от зелен чай по нищо не отстъпва на тази от глухарче. Тайната на пречистващия й ефект се крие в изобилието от катехини – мощни антиоксиданти, които съдържа това растение. Със зеленият чай обаче не бива да се прекалява, тъй като съдържа кофеин и в големи количества може да превъзбуди нервната система.

Прием на висококачествен хепатопротектор

Зад термина „хепатопротектори“ се крият онези продукти, които подпомагат чернодробните функции и възпрепятстват появата на чернодробни увреждания. Без тяхна помощ пречистването на черния дроб би било непълно и неефективно. Със силно изразено детоксикиращо действие са продуктите, разработени на базата на Бял трън. Безспорен лидер на пазара у нас сред тези средства е Хептен / Hepten®. Този природен дар съдържа оптимална доза стандартизиран екстракт от лековитите семена на Бял трън, представляващ 100 мг силимарин. Активната съставка повишава производството на глутатион от черния дроб и червата, който се използва за детоксикация на чернодробните клетки (хепатоцитите). Ползите от силимарина в Хептен обаче не се изчерпват дотук. При редовен и продължителен прием той повлиява благоприятно обмяната на веществата, оказва положителен ефект върху храносмилането и елиминира токсините от организма. Иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлага силимаринът, осигуряват по-бързото му и цялостно усвояване, а оттам и по-мощен ефект.

Хептен има удобен прием, отлична поносимост и не предизвиква нежелани реакции. Гаранция за неговата безопасност е фактът, че може да се приема дори от малки деца.

borola
Сподели: