черен дроб

Здравето ни до голяма степен зависи от благосъстоянието на нашия черен дроб. Ето защо в следващите редове ще се фокусираме върху онези ежедневни практики, с помощта на които можем да осигурим комфорт на този жизненоважен вътрешен орган.

Изпитани стратегии за здрав черен дроб

Консумация на повече зеленчуци

Зеленчуците, особено тези със зелени листа, доказано благоприятстват здравето на черния дроб. Те осигуряват необходимите хранителни вещества за правилното му функциониране. Именно поради това трябва да са част от ежедневното ни меню.

Прием на „живи“ храни

Храните, богати на ензими, наричани още „живи“, са от изключителна полза за черния дроб. Такива са суровите зеленчуци и кълновете. Приемани редовно, те помагат извеждането на токсините от чернодробните клетки (хепатоцити).

Премахване на преработените храни от менюто

Хранителните продукти, които са преминали през поредица от механични или химични манипулации, са сред основните врагове на черния дроб. Те съдържат голямо количество токсини и химикали, които затрудняват чернодробната функция. Затова едва ли е учудващо, че нямат място в диетата на всички, които се стремят да подобрят чернодробното здраве.

Ограничаване на месните и млечните продукти

В голямата си част продуктите от месо и мляко, които се предлагат на пазара, са пълни с антибиотици и изкуствени хормони на растежа. Тези вещества оказват негативно влияние върху черния дроб и това налага консумацията на месни и млечни продукти да се сведе до минимум.

Ранно вечеряне

За да изпълнява черния дроб пълноценно своите многобройни функции, непременно трябва да се усвои навикът да се вечеря рано. Приемането на последната храна за деня преди 21:00 ч. дава възможност на най-големият вътрешен орган да елиминира напълно натрупаните през деня токсини.

Употреба на по-малко алкохол

За вредата от алкохола върху черния дроб е изговорено и изписано много. И все пак ще припомним, че системната злоупотреба със спиртни напитки води до чернодробно възпаление и е предпоставка за развитие на фиброза. Единственият начин да се намали здравният риск е, като се изкорени вредния порок.

Природно средство, осигуряващо пълен комфорт на черния дроб

За да е напълно щастлив черния дроб и да изпълнява оптимално своите функции, непременно трябва да му осигурим и качествен хепатопротектор. Такъв е Хептен / Hepten® – доказаният природен продукт с благотворно въздействие върху чернодробното здраве. Тайната на силно изразеното протективно действие на този природен дар се крие в активната съставка силимарин, извлечена от семената на Бял трън. Това вещество предпазва чернодробните клетки от свободните радикали, детоксикира ги и ускорява тяхната регенерация. Иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлага силимаринът, осигуряват неговото по-бързо и цялостно усвояване, а оттам и по-мощен ефект. За постигане на оптимален резултат се препоръчва Хептен да се приема продължително време. Продуктът има отлична поносимост и е практически безвреден. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при дълговременна употреба.

borola
Сподели: