интоксикация на черен дроб

Интоксикация на черния дроб може да засегне практически всеки. Това е един от най-важните човешки органи, от който зависи общото ни здравословно състояние. Изцяло на него се пада отговорността да пречиства организма от токсините и вторичните продукти, попаднали по различни начини в организма.
Отделно черният дроб изпълнява още редица важни функции, без които не бихме могли да съществуваме. Затова от огромно значение е да се поддържа нормалното му функциониране целогодишно.

Интоксикация на черен дроб – установете проблема навреме, за да избегнете усложненията

Голяма част от токсините и отровните за организма вещества попадат в кръвоносната система при поглъщане или вдишване. Други пък навлизат чрез кожата. Това са основните пътища, по които тези вредни и отпадни продукти достигат до черния дроб – т.н. „пречиствателна станция“ на организма. Там те се разпадат и се изхвърлят извън тялото.
Когато обаче е нарушена функцията на черния дроб поради някаква причина, е възможно да се стигне до пренасищане на органа с токсини. Това води до възпаление на чернодробната тъкан – процес, който оказва особено неблагоприятен ефект върху здравословното състояние в различни аспекти.

Интоксикация на черен дроб – причини

Най-вреден хепатотоксичен ефект върху здравето на черния дроб оказват токсините, образувани вследствие на метаболизирането на различни храни, алкохол и лекарствени средства. До интоксикация на черен дроб може да се стигне и вследствие на наслагването на отпадни вещества в органа, получени в резултат на дейността на телесните клетки. Най-токсичните вещества за черния дроб са етанол, амоняк, лекарствени средства като стероиди, статини, противогъбични средства, антибиотици, нестероидни противовъзпалителни средства, индустриални химикали и др.

Интоксикация на черен дроб – признаци

Най-явните и отличаващи се признаци за интоксикация на черен дроб са усещане за отпадналост и умора, болка в областта на дясното подребрие, сърбеж и обриви по кожата, пожълтяване на кожата и склерата на окото (жълтеница), липса на апетит, гадене и повръщане и потъмняване на урината.

Качествена профилактика срещу интоксикация на черен дроб

След като злоупотребата с алкохол и редовната употреба на синтетични лекарствени средства се отличават с най-висока степен на опасност за здравето на черния дроб, от особено значение е да се избягва тяхното потребление. Но голяма част от токсичните вещества, които незабелязано попадат в тялото на човек, трудно могат да бъдат възпрепятствани. Затова, за да се предпазим навреме, е уместно да се доверим на безвредни профилактични средства, които действат благоприятно върху дейността на органа. Хептен / Hepten® е такъв продукт, който допринася за подобряване на функциите на черния дроб, неутрализиране на свободните радикали, детоксикация и регенерация на чернодробните клетки.

Мощният антиоксидантен ефект на Хептен се дължи на благотворния ефект на активната съставка силимарин, извлечена от билката Бял трън. Продуктът оказва особено благоприятен ефект при токсични, възпалителни и метаболитни увреждания на черния дроб, хранително отравяне, лошо храносмилане, липса на апетит и дисфункция на жлъчния мехур.

borola
Сподели: