Интоксикация на черен дроб

След кожата, черният дроб е вторият по големина орган в човешкото тяло. Често е пренебрегван, но той изпълнява различни жизненоважни функции – частва в метаболизма на мазнините, белтъчините и въглехидратите, играе ролята на филтър за съединенията, образували се при неправилно разграждане на веществата и премахва вредните токсини от кръвта.
В настоящата статия ще посочим кои са най-честите симптоми на интоксикация на черния дроб.

Интоксикация на черен дроб – 5 от най-честите прояви

1. Жълтеница

Медицински изследвания показват, че това е един от първите признаци на потенциални чернодробни проблеми. Това се получава като резултат от невъзможност на черния дроб да филтрира кръвта от билирубин – пигмент в жлъчката, който се образува в черния дроб и съдейства при храносмилателните процеси.

2. Високи нива на холестерол

Черният дроб обработва холестерола, но при натрупване на много токсични вещества нивата на холестерол в кръвта се повишават.

3. Липса на енергия и умора

Когато се разболеете, се освобождават химични вещества, наречени цитокини. Те съдействат за овладяване на възпалението и в резултат на това се проявяват някои физически неразположения, напомнящи на тези по време на настинка.
Ако усещате необяснимо чувство на умора, загуба на енергия или общо чувство на отпадналост, то това може да се дължи на токсичност на черния дроб.

4. Липса на апетит

Липсата на апетит или бързото засищане често се дължат на повишена концентрация на хормона лептин. И въпреки че изследванията за връзката между лептина и черния дроб са сложни, едно конкретно проучване установява, че високите нива на лептин са един от признаците на хронично чернодробно заболяване.

5. Кожни проблеми и чувствителност на кожата

Дерматолози потвърждават, че промени в състоянието на кожата, като обриви, промени в цвета, новообразувания или промяна в текстурата на кожата могат да бъдат признак за чернодробни проблеми.

Приемът на хепатопротектори защитава от интоксикация на черния дроб

За ускоряване на детоксикационните способности на черния дроб съдействат т.н. хепатопротектори – продукти, които защитават черния дроб от увреждане и съдействат за правилно преработване на токсичните вещества, които се натрупват в чернодробните клетки.

Хептен / Hepten® подпомага естествената регенерация на черния дроб по напълно естествен и безопасен начин, тъй като продуктът е с изцяло природен състав. Активната му съставка е екстракт от семената на Бял трън и по-точно веществото силимарин, което се извлича от растението. За ползите му при проблеми с черния дроб се знае от векове. Освен хепатопротективен, то има и противовъзпалителен и антиоксидантен ефект.

borola
Сподели: