детоксикация

Все повече експерти са на мнение, че съвременния начин на живот е източник на редица токсини, които всекидневно се натрупват в човешкия организъм. Като основни причини за това се посочват непрекъснатата урбанизация, индустриализация, ежедневния стрес, приемът на най-различни консерванти, оцветители, подобрители и др., които за съжаление присъстват във все повече хранителни продукти. Освен чрез храната токсините постъпват чрез въздуха и водата за пиене, а някои от тях са резултат от метаболизма в човешкото тяло.

Веднъж попаднали в организма токсините кумулират в кръвоносната и лимфната система, във вътрешните органи и в кожата. Неблагоприятните последици от въздействието им върху здравето са най-разнообразни и включват чувство на постоянна умора, болки в областта на главата, често повтарящи се възпаления на кожата, алергични състояния и др. Торбичките и тъмните петна под очите, периодичната хрема, кашлицата, болките в ставите и мускулите също са резултат от “задръстването” на тялото ни с токсини. Има два органа обаче, които се “грижат” за нашата детоксикация. Това са бъбреците и черния дроб. Те отстраняват от тялото ни всички ненужни, обработени или токсични вещества. Черният дроб е един от най-интензивно работещите органи в тялото, изпълняващ стотици функции. Неслучайно много специалисти го сравняват с химична лаборатория. Той обезврежда огромна част от приетите лекарствени средства, токсини и продукти от междинната обмяна на веществата, които са опасни за здравето ни.

Благодарение на нашите вродени механизми за детоксикация е възможно оцеляването ни в хода на милиони години еволюция. Правилното функциониране на тези механизми не поражда необходимост от допълнителна детоксикация. При натрупване на голямо количество токсини обаче специалистите са категорични, че черният дроб се нуждае от подкрепа, за да може още по-ефективно да неутрализира вредните вещества в организма. Това е възможно с висококачествения природен продукт Хептен, създаден специално за подпомагане функцията на черния дроб.

Всяка течна капсула Хептен съдържа стандартизиран екстракт от силимарин, който притежава мощен антиоксидантен ефект и стимулира възстановяването на чернодробните клетки. Природният продукт е отлично профилактично средство, което осигурява комфорт на черния дроб.

borola
Сподели: