напълняване

Черният дроб е един от най-важните органи в човешкия организъм с повече от 500 различни функции. Той тежи малко над един килограм и се намира в дясната половина в областта под гръдния кош. Това е единственият орган в човешкото тяло, който може сам да се регенерира. Но нарушаването на неговите функции вследствие на пренасищане с токсини може да се отрази негативно в различни аспекти на здравословното състояние на човек. Напълняването е едно от тези последствия.

Как прекомерното количество токсини води до напълняване?

Сред основните функции на черния дроб е да прочиства организма от токсини и вторични продукти, образувани в процеса на метаболизъм на хранителните вещества. При нарушаване на функциите му е възможно той да не съумее да елиминира всички токсини от тялото и да се стигне до интоксикация на черен дроб, което от своя страна да доведе до напълняване и трупане на излишни мазнини. Причина за това е, че излишните токсини се натрупват в мастните депа. Стига се до нарушение в мастния метаболизъм на черния дроб и трупане на мазнини най-вече в коремната област.

Отлагането на токсини в черния дроб може да е резултат от прекомерно количество химикали и токсини, които попадат в организма от външния свят – козметика, химикали, използвани при обработването на храните или изкуствено добавени към определени продукти, хлорирана вода, автомобилни газове, химически почистващи средства и много други.

И тъй като черният дроб е отговорен за метаболизма на мазнините, когато той не функционира правилно, мазнините циркулират от храносмилателната система към жлъчката и обратно към черния дроб. Процесът на разграждане на мазнините и използването им за енергия е нарушен.

Затова необяснимото напълняване и трупане на мазнини в областта на корема е един от признаците на проблеми с черния дроб.

Възстановяване функциите на черния дроб

Когато черният дроб не функционира правилно и не съумява да неутрализира всички токсини, попаднали в организма, не е достатъчно само да се ограничи приемът на излишни калории и да се включи повече движение в ежедневието, защото именно токсините са веществата, които се натрупват в мастните клетки.

Пречистването на черния дроб е първата крачка към възстановяване на функциите му и на способността да се свалят излишните килограми. За целта може да се разчита на доказано във времето природно средство – силимарин е хепатопротектор, който се грижи за правилното функциониране на черния дроб. Това е вещество с антиоксидантни свойства, което се извлича от семената на билката Бял трън.

Силимарин е и активната съставка в природния продукт с клинично доказано действие – Хептен / Hepten®. Антиоксидантният ефект на продукта съдейства за прекъсване на процеса на окисление на липидите и повишава производството на глутатион – вещество, което се използва за детоксикация на хепатоцитите (чернодробните клетки).

borola
Сподели: