черен дроб

Според традиционната китайска медицина блокираните емоции оказват отрицателно въздействие върху вътрешните органи. В случай че системно потискаме гнява си, буквално наказваме черния дроб. Защо се случва така и как можем да върнем емоционалния и физическия баланс по естествен начин ще разберете в настоящата публикация.

Как стаеният гняв вреди на черния дроб?

Силно чувствителните хора усещат как натрупаният гняв им повлиява на физическо ниво. Основните прояви, по които разпознават тази негативна емоция са стягането и паренето в гърдите. Онова, което не успяват да доловят обаче е, че дълбокото раздразнение бавно и методично блокира жизнената им енергия, позната като „чи“ в китайската култура. Черният дроб, който отговаря за нейната циркулация, търпи пряко негативните последствията от енергийния дисбаланс и с времето все по-трудно изпълнява многобройните си функции.

Освен спотаения гняв отрицателен ефект върху работата на най-големия вътрешен орган в човешкото тяло могат да окажат и други премълчани емоции като негодувание, неудовлетвореност и ненавист. Хората, попаднали за продължителен период от време в техен плен, неминуемо започват да проявяват признаци на нарушение в дейността на черния дроб, сред които лошо храносмилане, безсъние в малките часове на деня, дискомфорт в дясното подребрие или в дясната част на гърба, зрителни нарушения, пожълтяване на кожата и поява на пигментни петна и бръчки „пачи крак“ по лицето. Трябва да се има предвид, че наред с потиснатите негативни емоции за дисфункцията на черния дроб допринасят още стресът, лошите житейски навици и генетичната предиспозиция.

Как да се възвърне емоционалния баланс и да се възстановят функциите на черния дроб?

Първата крачка към успешното разрешаването на всеки здравословен проблем е да се открият причините за неговия произход. Истинско предизвикателство пред хората, които системно потискат гнева си, е да установят, че тази негативна емоция е в основата на нарушената чернодробна функция. Ако успеят да идентифицират спотаеното раздразнение, като провокиращ фактор за увреждане на черния дроб, единственото, което остава е да наложат контрол над него. Това далеч не е толкова лесно и изисква много воля и търпение от тяхна страна. Успеят ли да го постигне обаче, те ще съумее да овладеят и състоянието си.

Какъв е отговорът на природата при увреден черен дроб?

Положителният ефект от контрола на емоциите върху чернодробните функции мощно може да се усили с употребата на хепатопротективни средства, като Хептен / Hepten®. Този научно разработен природен продукт съдържа оптимално количество стандартизиран екстракт от семена на Бял трън, който се усвоява цялостно и бързо от организма благодарение на иновативната високотехнологична форма – Solucaps (течни капсули). При редовен прием по 1 течна капсула до 3 пъти дневно след хранене в продължение на 3 месеца Хептен регенерира чернодробните клетки (хепатоцити), оказва благотворно влияние върху храносмилането, пречиства токсините и стимулира обмяната на веществата. Не предизвиква нежелание ефекти и е подходящ за продължителна употреба.

borola
Сподели: