признаци за проблеми с жлъчката

В следващите редове ще посочим за появата на кои признаци за проблеми с жлъчката да следите. Ако разпознаете някои от тях сред изпитваните от вас неразположения, в края на публикацията ще откриете удачно решение на проблемите с жлъчката и черния дроб.

Предупредителни признаци за проблеми с жлъчката

Коремна болка

Изпитването на жлъчни колики е често срещан симптом на проблеми с жлъчния мехур. Обикновено болка се усеща в дясната горна част на корема или епигастралната област. Болката може да бъде лека или средна по сила, но мнозина изпитват и внезапна, бързо засилваща се болка. В много случаи болката мигрира към други части от тялото, като обхваща дясното рамо, гърба и гърдите.

Гадене и повръщане

Гаденето и повръщането след прием на храна са ясни сигнали за проблеми с жлъчката. Други храносмилателни неразположения, като лошо храносмилане, отделяне на газове и киселинен рефлукс са симптоми на хронични заболявания на жлъчния мехур.

Жълтеница

Състоянието се дължи на натрупани жлъчни пигменти в кръвта. Характеризира се с пожълтяване на кожата и склерите на очите (белият слой, който обвива очната ябълка). Жълтеницата не е заболяване, а признак, който алармира за сериозни проблеми с жлъчния мехур или черния дроб.

Хронична диария

Честата дефекация (повече от четири пъти дневно) в продължение на повече от три месеца е сигнал за хронично жлъчно заболяване. Отделянето на светли по цвят изпражнения и тъмна урина подсказва за вероятно наличие на камъни, запушващи жлъчните пътища (холедохолитиаза).

Треска и студени тръпки по тялото – сериозни признаци за проблеми с жлъчката

Високата температура, треска, изпотяване, сърцебиене и коремна болка алармират за възпаление на жлъчния мехур (холецистит). Той може да се прояви в остра форма или да хронифицира. При остро възпаление на жлъчния мехур е нужна незабавна лекарска намеса, която да предотврати възможни усложнения.

При признаци за проблеми с жлъчката – вземете бързо и ефективно решение!

За да овладеете проблемите с жлъчката, да подобрите функцията на жлъчния мехур и да го предпазите от увреждане се доверете на Хептен / Hepten®®. Продуктът е изявен и признат от редица специалисти хепатопротектор с природен произход. Благоприятното му действие върху черния дроб и жлъчката се дължи на стандартизирания екстракт от билката Бял трън, представляващ натуралната съставка силимарин. Той спомага за ускоряване на регенерацията на клетките на черния дроб, детоксикация на важния орган и пречистване на целия организъм от натрупаните токсини. По отношение на жлъчния мехур, Хептен повлиява състава на жлъчката и улеснява извеждането на жлъчния сок. Особено препоръчителен е за прием при дисфункция на жлъчния мехур, хроничен холецистит, холелитиаза и други жлъчни проблеми. Хептен оказва и цялостен ефект върху храносмилането и обмяната на веществата. Дозира се по 1 течна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Няма противопоказания и може да се приема и от деца над 1 година.

borola
Сподели: