жлъчка

Придържането към балансирана диета е от съществено значение при проблемна жлъчка. Кои храни е добре да изключим от менюто си, за да повлияем благоприятно функцията на жлъчката, разберете в тази статия.

Кои храни трябва да се избягват при болна жлъчка?

Пържените храни

Както добре знаем, пържените храни са вредни. Те затрудняват работата на нашия черен дроб и жлъчка, а при заболяване на тези органи – са абсолютно забранени.

Храни, богати на мазнини

Високомаслените млечни продукти, тлъстите меса, мазнините за готвене, ядките – не трябва да присъстват в хранителния ни режим при болна жлъчка. Особено внимание обръщаме и на здравословното отсъствие на хидрогенираните (транс) мазнини. Дори да нямаме проблеми с жлъчката – не бива да ги консумираме. Трансмазнини съдържат – пакетираните тестени изделия, сладкиши, “бързи” храни, масла и маргарини.

Пикантни храни

Киселите храни или тези с богато съдържание на подправки крият риск от обостряне на проблемите с жлъчката и не трябва да се консумират от пациенти, които се възстановяват се от жлъчна операция.

Наред с пренареждането на навиците ни на хранене е необходимо да добавим и други здравословни избори. Като следваща важна стъпка отбелязваме подбирането на подходящи билки за здрава жлъчка.

Бял трън за здрав черен дроб и жлъчка

Белият трън е първенецът в защита на черния дроб и жлъчката. Неговите неоспорвани противовъзпалителни качества се крият в изумителния му екстракт – силимарин. За здрав черен дроб и жлъчка, специалистите у нас съветват да се доверим на изпитано природно средство, съдържащо стандартизиран екстракт от Бял трън – това е Хептен / Hepten®®.

Хептен е естествен чернодробен протектор, който успешно повлиява чернодробни, жлъчни и храносмилателни проблеми. Продуктът спомага за регенерацията на хепатоцитите (чернодробните клетки), има благоприятно действие при нарушена функция на жлъчката, хроничен холецистит и холелитиаза. Има положителен ефект върху проблеми с храносмилането от чернодробен характер, хранителни отравяния, отравяне с гъбата Зелена мухоморка, увреждания на черния дроб от медикаментозен прием. Мощен чернодробен детоксикатор, пречистващ организма от токсини. Усвоява се цялостно от организма, защото е под формата на течни капсули (Solucaps), безвреден природен продукт е и може да се приема от деца.

borola
Сподели: