симптоми на проблеми с черния дроб

Днес ще се спрем на потенциалните симптоми на проблеми с черния дроб. Продъжавайте да четете, за да разберете кои са те и как да реагирате, ако ги забележите.

Възможните симптоми на проблеми с черния дроб

Храносмилателни проблеми

Гадене, повръщане, лошо храносмилане, тежест, подуване на корема и стомашни болки често са сигнал за чернодробен проблем. Обикновено оплакванията са придружени от замаяност и главоболие. Добре е да не ги пренебрегвате и да посетите вашия лекар.

Болка в горната част на корема

Според Националната медицинска библиотека на САЩ болката, локализирана в горната част на корема, точно под ребрата, която се разпростира към гърба, често е индикация за жлъчни колики. Други придружаващи оплаквания са подуването на корема и повишената телесна температура.

Жълтеница

Когато нивото на билирубин в кръвта е повишено, кожата, склерите (бялото на очите) и лигавиците придобиват жълтеникъв оттенък. Състоянието е известно като жълтеница и може да подсказва чернодробен проблем от заразен произход. Данни от изследвания показват, че жълтеница се среща при 20-50% от случаите на вирусен хепатит.

Умора и отпадналост – сред първите симптоми на проблеми с черния дроб

Болшинството от хората обаче пренебрегват тези оплаквания, като ги отдават на забързания начин на живот. Ако постоянно се чувствате изтощени, въпреки че спите нормално през нощта, непременно се посъветвайте със специалист.

Светли изпражнения

Цветът на изпражненията би могъл да ви даде важна информация за здравословното състояние на организма. Появата на светли (бели) изпражнения може да се дължи на различни причини, сред тях синдром на раздразненото черво и проблеми с черния дроб.

Сърбеж по тялото

Този симптом се дължи на натрупване на билирубин под кожата. Кожата сърби и се усеща дискомфорт, защото в организма са се натрупали токсини, които черният дроб е престанал да пречиства.

Кървене и синини

Макар и по-рядко кървенето и синините също могат да подсказват за чернодробен проблем. Появата на неразположенията често се крие в недоброто функциониране на черния дроб.

При симптоми на проблеми с черния дроб – ефективно противодействие

В случай че забележите някои от изброените симптоми, не ги неглижирайте, а се посъветвайте с лекар. Ако той потвърди, че имате чернодробен проблем, Хептен / Hepten®® е удачно допълнение към назначената терапия. Този мощен хепатопротектор спомага за елиминиране на симптоматиката и осигурява пълен комфорт на черния дроб. Положитеното въздействие на Хептен върху чернодробното здраве се дължи на екстракта от семена на Бял трън – силимарин. Активната съставка подпомага детоксикацията, има жлъчкогонен ефект, действа благоприятно върху храносмилането.

Ефективността на Хепен не е за сметка на безопасността. Продуктът не крие риск за здравето, има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Дозира се по 1 течна капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

borola
Сподели: