храни за здрав черен дроб

В действителност има храни за здрав черен дроб. Вижте кои са те и непременно ги включете в хранителния режим, за да осигурите комфорт на най-големия вътрешен орган.

Ето най-добрите храни за здрав черен дроб

Артишок

Това растение, което произхожда от Средиземноморието, следва да намира по-често място на трапезата, тъй като има способността да пречиства черния дроб. Детоксикиращият му ефект се дължи на веществото цинарин – един от най-добрите хепатопротектори. За постигане на желаните резултати се препоръчва артишокът да се консумира 2-3 пъти седмично, подправен с лимонов сок.

Кисели репички

Според китайската медицина киселото се свързва с грижата за черния дроб. Именно поради това е добре да се набляга на приема на ферментирали храни. Особено благоприятно действие върху здравето на най-големия орган в организма оказват киселите репички. Именно поради това се препоръчва по-честата им консумация през зимния сезон.

Броколи – една от най-добрите храни за здрав черен дроб

Този кръстоцветен зеленчук е един от най-добрите за здравето на черня дроб. Високото количество сяра, което съдържа, подпомага силно втората фаза на чернодробната детоксикация. Желателно е броколите да се консумират 3-4 пъти в седмицата. За предпочитане е да са приготвени на пара, тъй като хранителните вещества се запазват по-добре.

Праз

Този зеленчук е богат на серни съединения, които както вече видяхте, помагат на черния дроб да е чист и да работи добре. Добре е да се яде ежедневно в сурово състояние, приготвен на пара или като добавка в супи и бульони.

Кълнове от репички или броколи

Консумацията на кълнове от репички и броколи доставя на организма много повече хранителни вещества, отколкото самите зеленчуци. Тези малки покълнали семена са пълни с витамини, минерали и ензими, които са изключително полезни за черния дроб. С оглед на това е добре всеки ден да добавяте по една шепа от тях в салатата.

Усилете ефекта на посочените храни за здрав черен дроб с доказан природен хепатопротектор

Специалистите по чернодробни заболявания у нас препоръчват благотворното действие на посочените храни да се усили с помощта на Хептен / Hepten®®. Този 100% натурален хепатопротектор осигурява пълна грижа за черния дроб. Хептен подпомага детоксикацията, ускорява регенерацията на хепатоцитите (чернодробните клетки). В допълнение оказва положителен ефект върху храносмилането, обмяната на веществата и бъбречните клетки. Тайната на действието на Хептен се крие в активната съставка силимарин, която е извлечена от семена от билката Бял трън. Благодарение на иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули) силимаринът в Хептен се усвоява цялостно и бързо от организма. Това на свой ред спомага за по-мощния ефект. Продуктът е напълно безопасен и е подходящ за продължителен прием. Дозира се по 1 течна капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

borola
Сподели: