черен дроб сокове

Можете да подкрепите работата на вашия черен дроб и да му помогнете да се освободи от токсините с помощта на някои плодови и зеленчукови сокове. В следващите редове ще видите кои са те, как да ги приготвите и по какъв начин да усилите положителния им ефект.

Сокове за силен черен дроб

Ябълков сок

Ябълката е богата на фибри (2,5 г за 100 г) и ябълчена киселина – вещества, които помагат за възстановяването на чернодробните клетки (хепатоцити). Освен това предпазва стените на органите от увреждане и по този начин защитава черния дроб от инфекции. За да извлечете максимума от ползите на ябълката, я направете на сок. Добавете малко лимон, вода и канела и сте готови.

Сок от лимон и цвекло

Цвеклото съдържа беталини – антиоксиданти, които намаляват риска от възникване на злокачествени заболявания на черния дроб. Лимонът, от своя страна, действа като средство за елиминиране на токсините от организма. Можете да се възползвате от полезните свойства на тези природни дарове, като си приготвите сок. Вкусната напитка не само почиства черния дроб, но и го защитава от болести. Не разваляйте вкуса ѝ със захар или друг подсладител.

Сок от портокал и джинджифил – един от най-свежите сокове за здрав черен дроб

Портокалът е ценен източник на антиоксиданти и пектини. Те не само помагат за отстраняване на токсините от черния дроб, но и укрепват имунната система. Джинджифилът, на свой ред, притежава мощни противовъзпалителни свойства и повлиява положително на чернодробното и храносмилателното здраве. Блиндирайте портокала и джинджифила и се отдайте на плодовата магия.

Сок от червена боровинка, краставица и ябълка

Витамините, минералите и антиоксидантите в този сок възпрепятстват навлизането на болестотворни микроорганизми в черния дроб. Ето защо трябва да го пиете по-често. За приготвянето му са ви необходими ½ чаша боровинки, две ябълки и една краставица. Сложете ги в блендера, добавете малко вода и по желание мед. Блиндирайте до хомогенна смес и се насладете на свежата комбинация.

Мощен природен хепатопротектор, който усилва благотворния ефект на посочените сокове за здрав и чист черен дроб

За да се радвате на още по-добро чернодробно здраве приемайте Хептен / Hepten®® успоредно с посочените по-горе плодови и зеленчукови сокове. Този висококачествен хепатопротектор осигурява пълен комфорт на черния дроб. Благодарение на висококачествения екстракт от Бял трън (силимарин) в състава си Хептен се прилага успешно за детоксикация и регенерация на чернодробните клетки. В допълнение повлиява благоприятно състава на жлъчката и има антиоксидантен ефект.

Хептен е напълно безопасен и има отлична поносимост. Подходящ е както за възрастни, така и за деца. Иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлага, позволяват бързо и цялостно усвояване на активните съставки, а оттам и по-мощно действие.

Поръчайте Хептен лесно и удобно от вкъщи през сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: