чист черен дроб

По време на карантина темата чист черен дроб е по-актуална отвсякога. Сега, когато прекарваме повече време у дома, често прекаляваме с храната и алкохола. Преяждането и препиването затлачват най-големия ни вътрешен орган и сериозно затрудняват работата му. Всичко това налага вземането на спешни мерки за неговата детоксикация. Вижте кои са най-ефикасните и ги приложете, за да си гарантирате по-добро здраве!

Препоръки за чист черен дроб

Повече витамин C

Този витамин, познат още като аскорбинова киселина, не само подпомага очистителните процеси на черния дроб, но и подсилва имунитета. Ето защо е добре да се приема редовно. Най-големи количества от него се съдържат в цитрусите (портокали, лимони, киви) и тропическите плодове (папая, ананас). Добър съюзник на чернодробното здраве, пък е топлата вода с лимон, приемана всяка сутрин на гладно.

Редовна физическа активност

От канадската фондация за черния дроб препоръчват да се повиши двигателната активност, за да се стимулира чернодробната детоксикация. Съветът им е да се отделя между 30 и 60 минути на ден за спорт. Активностите, които препоръчват са бягане с умерено темпо, танцуване, аеробика. Най-хубавото е, че всички те могат да се практикуват вкъщи!

Авокадо

Този суперплод може да подпомогне детоксикацията на черния дроб. Това е възможно заради голямото количество полезни мазнини в състава му. Освен че насърчават детоксикацията, те стимулират чернодробното здраве.

Добре е да се има предвид още, че авокадото е богато на глутатион – мощен антиоксидант, който помага на черния дроб да изхвърли токсините от кръвта.

Орехи

Ядките, чиято форма наподобява тази на мозъка, са богат източник на L-аргинин – аминокиселина, която е важен посредник в детоксикацията на амоняка в черния дроб. Ето защо се препоръчва в ежедневното меню да се включат по 3 ореха на ден.

Вода

Приемът на достатъчно количество вода е важен за пречистването на черния дроб. С оглед на това е нужно да се поддържа оптимален воден баланс в тялото. Добър начин за ориентиране колко е препоръчителното количество вода дневно са т.нар. калкулатори за вода.

Доказана природна помощ за чист черен дроб

Видни чернодробни специалисти у нас препоръчват Хептен / Hepten®® за качествено пречистване на черния дроб. Това е природен продукт с добре проучен състав и доказан ефект. Детоксикиращата сила на Хептен се дължи на активната съставка силимарин (екстракт от семена на Бял трън). Тя повишава производството на глутатион от черния дроб и червата и по този начин подпомага детоксикацията на чернодробните клетки (хепатоцитите). В допълнение възпрепятства навлизането на токсини и блокира залавните им места чрез промяна на мембраната на хепатоцитите.

За положителния ефект на Хептен допринася и високотехнологичната форма – Solucaps (течни капсули). Тя позволява по-бързо и цялостно усвояване на силимарина.

Хептен е напълно безопасен и има отлична поносимост. Може да се приема и от деца. Поръчайте го сега от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: