детоксикация на черен дроб

Детоксикация на черен дроб – ако се чудите защо е толкова важна, то ние ще ви споделим. Черният дроб е жизненоважен орган, който изпълнява различни функции. Въпреки това, вредните вещества и нездравословният начин на живот могат да го натоварят изключително много. Следователно, детоксикацията на черния дроб е от решаващо значение за неговата работа. В тази статия ще научите и как да подобрите функциите му.

Детоксикация на черен дроб – защо е необходима?

Черният дроб играе решаваща роля при детоксикацията на тялото. Той филтрира вредните вещества от кръвта и осигурява тяхното изхвърляне, но в днешни дни – натоварването върху него е огромно. Той е подложен на голямо напрежение поради замърсяването на околната среда, нездравословната храна, както и консумацията на алкохол, и различни лекарства. Ето защо е важно да детоксикираме черния дроб редовно – за да работи по-оптимално. Това не само подобрява цялостното ни състояние, но и намалява риска от различни заболявания като омазняване на черния дроб, както и цироза.

Натоварване на черния дроб

Алкохолът, вредната храна, лекарствата и много други могат да са отговорни за натоварването на черния дроб. Те навлизат в кръвта ни през стомашно-чревния тракт, след това се обработват и разграждат от черния дроб. Въпреки това, ако има твърде много вредни вещества, то черният дроб може да се претовари и вече да не работи ефективно. А, това могат да са част от симптомите:

  • Пожълтяване на кожата и бялото на очите
  • Болки или дискомфорт в горната дясна част на корема
  • Умора и слабост
  • Гадене и повръщане
  • Загуба на апетит и тегло
  • Разлика в изпражненията
  • Тъмна урина
  • Сърбеж
  • Повишаване на кървенето, поради нарушено съсирване на кръвта

Детоксикацията на черния дроб е най-доброто решение, с което ще го предпазите от увреждане. Извършвайте я редовно! Това ще подобри работата на черния дроб и ще му позволи да изпълнява всички свои функции.

Защо детоксикацията на черния дроб е важна?

Като помагате на черния си дроб да премахне вредните вещества от тялото, вие не само ще подобрите неговата функция, но и ще намалите риска от заболявания, свързани с него. Здравият и добре функциониращ дроб е от решаващо значение за храносмилането, метаболизма и производството на хормони. Чрез редовна детоксикация на черния дроб вие поддържате тези важни функции и насърчавате общото си благосъстояние.

Основни хранителни насоки за здрав черен дроб

Здравословното хранене с много плодове и зеленчуци, както и избягването на алкохол и бърза храна, са важни за детоксикацията на черния дроб. Редовната физическа активност насърчава метаболизма и помага за елиминиране на токсините. Приемът на храни, богати на различни антиоксиданти, както и пиенето на достатъчно вода подпомага естествените процеси на пречистване на тялото.

  • Зеленолистни зеленчуци – спанак, рукула и много други, които са с високо съдържание на антиоксиданти ще помогнат за детоксикацията на черния дроб
  • Чесън – съединенията му, съдържащи сяра, помагат за детоксикирането
  • Цитрусови плодове – лимони, портокали, грейпфрути, благодарение на високото си съдържание на витамин C те подпомагат разграждането на мазнините и пречистват черния дроб
  • Куркума – мощните антиоксидантни свойства на тази подправка помагат за намаляване възпалението на черния дроб
  • Цвекло – то съдържа бетаин, хранително вещество, поддържащо функцията на черния дроб и насърчаващо детоксикацията
  • Домати – освен глутатион, те имат и високо съдържание на вода, с което помагат отстраняването на вредните субстанции от черния дроб

Най-добрата детоксикация и грижа за черния дроб

За цялостно пречистване на черния дроб, който е толкова важен за нашето съществуване, може да се доверите на Хептен / Hepten®. Това е мощен хепатопротектор, който съдържа в себе си висококачествен, изцяло пречистен екстракт от Бял трън – билката, която има невероятен ефект върху работата на жлъчката и черния дроб. А, активното вещество, извлечено от нея – силимарин, осигурява естествен детокс на черния дроб, следователно и на целия организъм, насърчавайки по-добрата обмяна на вещества и храносмилането.

А, благодарение на формулата си от течни капсули, той се усвоява бързо и лесно от организма. Открийте го още сега в аптечната мрежа или онлайн, в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Сподели: