проблеми с черния дроб

В първата част на публикацията разгледахме трите най-чести прояви на проблеми с черния дроб. Сега предстои да обърнем внимание на останалите шест не по-малко показателни признаци на чернодробни проблеми.

Ето кои са останалите ясни признаци за проблеми с черния дроб

4. Промени в цвета на урината

Проблемите с черния дроб могат да предизвикат промяна в цвета на урината. Тя става по-тъмна заради повишените нива на билирубин в кръвния поток. Организмът не съумява да елиминира жлъчния пигмент чрез бъбреците и това е основна причина за тъмния цвят на урината.
Обикновено се смята, че билирубинът действа като антиоксидант на клетъчно ниво, но в по-големи количества може да доведе до токсичност. В този случай е вероятно да се наблюдават неконтролируеми рефлекси и движения на очите, припадъци и неврологични увреждания.

5. Възпалена кожа

Сърбящата и раздразнена кожа е друг показателен признак за проблеми с черния дроб.
Възпаленията по кожата обикновено се появяват в резултат на липсата на достатъчно влажност в нея. Чернодробните проблеми също е възможно да предизвикат пожълтяване на кожата и лигавиците, зачервявания на краката и ръцете и промяна в тена и цвета на кожата.

6. Гадене

Храносмилателните неразположения, включително стомашно разстройство и киселинен рефлукс, могат да се дължат на чернодробни проблеми и дори да предизвикат призиви за повръщане. В действителност необяснимото и продължително повръщане се счита за един от най-честите признаци за проблеми с черния дроб.

7. Липса на апетит

При ненавременно лечение уврежданията на черния дроб прерастват в чернодробна болест. Ако това състояние остане неидентифицирано и без необходимата терапия за продължителен период от време, могат да се появят сериозни усложнения за здравето. Един от тях е загубата на апетит, което води до рязка загуба на тегло. А този проблем от своя страна може да доведе до животозастрашаващо състояние заради последващо недохранване на организма.

8. Задържане на вода

Сериозното увреждане на черния дроб може да доведе до задържане на течности в организма и най-вече в областта на краката, глезените и стъпалата.

9. Изтощение

Хронична умора, мускулна слабост, влошената памет и дори усещане за обърканост са симптоми на нарушение на чернодробната функция. Изследователи са стигнали до извода, че умората и изтощението са едни от най-честите симптоми на увреден черен дроб.

Възстановяване на черния дроб и превенция на бъдещи проблеми

Продуктът, на който може да се разчита при редица проблеми с черния дроб, без никакви съмнения, е Хептен / Hepten®. Основната съставка, която се съдържа в природния продукт е екстракт от семената на Бял трън (Silybum marianum), представляващ веществото силимарин – един от най-мощните познати на човечеството хепатопротектори.
Хептен притежава антиоксидантно, хепатопротективно и противовъзпалително действие и е подходящ за прием при всякакви чернодробни проблеми.

borola
Сподели: