пречистване на черния дроб

Пролетта е перфектното време за пречистване на черния дроб. Разберете как да се погрижите за комфорта на най-големия вътрешен орган с малка промяна в хранителните и житейските навици.

Изпитани хранителни и житейски стратегии за пречистване на черния дроб през пролетта

1. Пийте прясно изцеден сок от цвекло и моркови. Чудодейният еликсир е изпитано средство за пречистване не само на черния дроб, но и на кръвта.

2. Включете авокадо в ежедневното си меню. Този супер плод, който е източник на полезни мазнини, повишава синтеза на глутатион – мощен антиоксидант, отговорен за пречистването на черния дроб. За да се насладите на ползите му, е добре да го консумирате в сурово състояние.

3. Добавете цитрусови плодове към диетата си. Високото количество витамин C в тях стимулира естествените механизми за пречистване на черния дроб.

4. Наблегнете на консумацията на зеленолистни зеленчуци. Те са алкални и имат ключова роля за елиминирането на тежките метали, пестицидите и химикалите от храните, които са попаднали в черния дроб. Може да ги приемате под формата на сокове, смутита, салати и свежи пролетни ястия.

5. Заменете животинските мазнини с растителни. Студено пресованият зехтин и маслото от лен помагат за пречистването на черния дроб.

6. Повишете приема на кръстоцветни зеленчуци като броколи и карфиол. Доказано е, че те активират чернодробните ензими, които са свързани с процеса на детоксикация.

7. Консумирайте суров чесън. Алицинът и селенът в него допринасят за пречистването на черния дроб.

8. Старайте се да вечеряте преди 21:00 ч. Ако отложите с един час последното хранене за деня, ще претоварите черния дроб и ще затрудните детоксикиращата му функция, която се активира преди полунощ.

9. Тренирайте на открито. Редица изследвания сочат, че практикуването на аеробни упражнения извън залата помагат за пречистването на черния дроб и се отразяват благотворно върху състоянието му. Продължителността и интензивността на тренировката не са от значение. По-важно е, тя да се провежда регулярно. Изборът от спортни дейност също е богат – от бързо ходене и бягане до скачане на батут и каране на велосипед.

10. Избягвайте приема на алкохол и преустановете тютюнопушенето. Изкореняването на вредните привички оказва благотворен ефект върху черния дроб.

Пречистване на черния дроб с високоефективно природно средство

Приемът на качествен хепатопротектор е неизменна част от стратегиите за пречистване на черния дроб. Все повече хепатолози и гастроентеролози препоръчват на своите пациенти Хептен / Hepten®®. Този изцяло природен продукт е разработен на базата на добре проучения екстракт силимарин, извлечен от растението Бял трън. Активната съставка повишава производството на глутатион и по този начин подпомага детоксикацията на черния дроб. Освен че спомага за елиминирането на токсините,  ускорява регенерацията на чернодробните клетки, благоприятства храносмилането и стимулира обмяната на веществата. Ползите му се разгръщат постепенно. За оптимален ефект се препоръчва приемът да продължи минимум 3 месеца. Напълно безвреден и може да се употребява продължително време както от деца, така и от възрастни.

borola
Сподели: