детоксикация на черния дроб

Черният дроб е вторият по-големина орган в човешкото тяло след кожата. Той заслужава нашето внимание не само заради респектиращите си размери, а и поради разностранните метаболитни функции, които извършва – складиране на гликоген, синтез на плазмени белтъци и производство на биохимични вещества, нужни за храносмилането. За да продължи да изпълнява качествено и надеждно ролята си на “химична лаборатория” на организма обаче, този жизненоважен орган се нуждае от определени грижи. Специалистите препоръчват да се правят минимум два курса на детоксикация на черния дроб през годината. Есента и пролетта са най-подходящите сезони за провеждане на пречистването. Не губете време и се възползвайте от началото на есенните месеци, за да се погрижите за здравето на черния дроб. Може да го направите, като се придържате към следните съвети.

Съвети за детоксикация на черния дроб

Ограничете консумацията на алкохол и кофеин

Алкохолът и кофеинът са сред основните „виновници“ за натрупване на токсини в организма. Именно поради това злоупотребата с алкохолни и кофеинови напитки затрудняват правилното функциониране на черния дроб. Добре е да сведете до минимум приема им и да ги замените с техни безалкохолни и безкофеинови алтернативи.

Пийте повече вода

Препоръчително е да пиете най-малко два литра вода на ден, за да пречистите черния дроб и да изведете токсините от организма. Хидратацията стимулира регенерацията на чернодробни клетки и помага на черния дроб да филтрира по-бързо токсините от кръвта.

Избягвайте определени храни

Преработените храни с високо съдържание на консерванти и вредни мазнини могат да претоварят черния дроб. Добре е да изключим от менюто си полуфабрикатите, пържените, мазни, опушени и осолени ястия и тези, чиито състав изобилства от оцветители, подсладители, овкусители и „естествени“ аромати.

Яжте зеленчуци

Някои зеленолистни зеленчуци съдържат вещества като бета каротин, които стимулират чернодробните клетки и спомагат за детоксикацията на черния дроб. Старайте се да ги консумирате сурови, тъй като при термична обработка полезните им свойства значително намаляват.

Естествено и ефективно решение за детоксикация на черния дроб

Висококачественият природен продукт Хептен / Hepten® оказва благотворно влияние върху функциите на черния дроб и жлъчката. Той съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от семена на Бял трън – силимарин във високотехнологична форма – Solucaps (течни капсули), което позволява цялостно и бързо усвояване от организма. Благодарение на своя състав Хептен подпомага регенерацията и детоксикацията на чернодробните клетки. Не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба.

borola
Сподели: