черен дроб

Нашият черен дроб изпълнява повече от 500 различни функции в организма. Това го прави един от най-претоварените органи. Съвременният начин на живот за повечето хора – замърсен въздух, химически препарати, небалансиран хранителен режим, много стрес и др. затруднява все повече функцията на черния дроб. И навременните мерки срещу вредните фактори е ключът към доброто здраве и бъдеще.

Черен дроб – важни и интересни факти

Най-удивителното е, че черният дроб е единственият орган в човешкото тяло, способен да се възстановява. Чернодробните клетки се саморегенерират като за тази цел са им нужни от 300 до 500 дни. При прием на необходимите вещества, витамини, здравословни храни и природни средства, нормалната функция на черния дроб може да се възстанови. И още един интересен факт – черният дроб започва да боли, едва когато е 70% засегнат. Затова не е добре да се чака дотогава.

Знаем ли до колко заболявания води увреждането на черен дроб?

При нарушена функция на черния дроб може да се стигне до здравословни проблеми като:
– алергия

– астма

– синдром на хронична умора

– фибромиалгия (необяснима хронична болка в различни зони на тялото)

– главоболие и мигрена

– наднормено тегло и затлъстяване

– високо кръвно налягане

– хормонален дисбаланс

– хипогликемия

– нарушения на имунната система

– висок холестерол

Както и състояния като синдром на раздразненото черво (нарушения в чревната моторика), лошо храносмилане, повтарящи се гадене и повръщане, кожни заболявания, язвен колит. Разбира се появата на тези състояния може да се дължи и на други причини, затова е препоръчителна консултация с лекар.

Естествена защита за здрав черен дроб

За да можем по безвреден и ефективен начин да подпомогнем работата на черния дроб е добре да приемаме качествени хепатопротектори. Именно такъв продукт е Хептен / Hepten®, който съдържа висококачествен и стандартизиран екстракт от Бял трън – силимарин с висока степен на усвояване от организма. Хептен е природно средство под формата на специални течни капсули (Solucaps), които позволяват цялостно и бързо усвояване от организма. Високото количество силимарин – 100 mg дава възможност за абсолютна неутрализация на свободните радикали. По този начин клетъчните структури на нашия черен дроб са изцяло защитени от разрушаване.

 

borola
Сподели: