какво помага при възпалена жлъчка

Ако изпитвате болка в дясната част на корема, вероятно си задавате въпроса какво помага при възпалена жлъчка (холецистит). Появата на симптоми е индикация, че е необходимо да се консултирате със специалист, който да диагностицира състоянието и да назначи лечение. В следващите редове споделяме полезни натурални средства срещу болка в жлъчката, които може да приложите у дома като допълнение към изписаната терапия.

Билки от природата – ето какво помага при възпалена жлъчка

  • Куркума
  • Мента
  • Бял трън

Куркумата е подправка, която помага при възпалена жлъчка благодарение на куркумина в състава й. Това вещество стимулира секрецията на жлъчен сок и подпомага отвеждането му от жлъчния мехур. Приемът на куркума също така спомага за овладяване на възпалението и болката при проблеми с жлъчката.

Ментата съдържа ментол – съединение, което успокоява болката. Може да се използва за облекчаване при стомашни смущения и гадене, и за подобряване на храносмилането. При възпаление на жлъчката чаят от мента може да облекчи болката и да разреди неприятните пристъпи.

Белият трън е сред най-ефикасните билки за облекчаване на възпалена жлъчка. Растението притежава антиинфламаторен ефект, действа детоксикиращо и намалява образуването на камъни в жлъчката. Отразява се благоприятно и върху чернодробната функция като ускорява регенерацията на този орган след възпалителни заболявания като хепатит.

Алтернативни методи за облекчаване на болката

При пристъп на болка вследствие на запушен жлъчен канал помага още загряването с топъл компрес. За целта може да използвате бутилка със загрята вода или нагревателна подложка, която да поставите върху болезненото място докато пристъпът отмине.

Минералът магнезий спомага за отвеждане на жлъчния сок от мехура. Приемът му облекчава спазмите и успокоява болката при жлъчна криза. От друга страна дефицита на магнезий в организма е предпоставка за образуване на камъни в жлъчката. Преди да прибегнете към приемът на това средство се консултирайте с лекар.

Изцяло природен продукт с екстракт от Бял трън, който успокоява симптомите при възпаление на жлъчката

За да спрете възпалението и да подобрите здравословното състояние на жлъчката и черния дроб, добавете към домашната аптечка Хептен / Hepten®®. Мощният му ефект се дължи на активната съставка силимарин (екстракт от семена на Бял трън), която:

  • Стимулира производството на жлъчен сок и храносмилателни ензими
  • Значително намалява риска от образуване на камъни в жлъчката
  • Подпомага жлъчните и чернодробни функции

Продуктът е с доказано добър профил на безопасност. Благодарение на иновативната фармацевтична формула – течни капсули (Solucaps), се усвоява по-бързо и цялостно от организма. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием.

borola
Сподели: