вирусни хепатити

До 2030 г. коварните вирусни хепатити няма да са заплаха за живота на хората, ако най-засегнатите страни предприемат своевременни действия. Това прогнозират експерти от Световната здравна организация (СЗО).

Повече информираност, качествена профилактика и адекватно лечение – ключът към победа над опасните вирусни хепатити

На всеки 30 секунди някъде по света един човек умира от заболяване, свързано с хепатит. Стряскащата статистика е причината тазгодишният Световен ден за борба с хепатита да премине под мотото „Хепатитът не може да чака“. Инициативата се провежда всяка година на 28-и юли с цел повишаване на осведомеността относно вирусните хепатити. Организаторите ѝ призовават световните лидери и политици да засилят и ускорят ответните действия спрямо хепатита. За целта ги приканват към повишаване осведомеността за заболяването и водене на целенасочена политика за подобряване на профилактиката и лечението.

Контролът на вирусните хепатити е възможен

„Европейските страни са поели ангажимент да направят така че вирусният хепатит да не представлява заплаха за общественото здраве до 2030 г. Това е напълно възможно дори и в условия на пандемия от COVID-19. Ние разполагаме с инструментите и знанията, за да го направим. С подновен политически ангажимент, ясни цели и достатъчно финансиране можем да предотвратим загубата на хиляди човешки животи дневно“. Думите са на д-р Ханс Анри П. Клуге, регионален директор на СЗО за Европа.

Здравната агенция на Организацията на обединените нации (ООН) смята, че за да се пребори хепатитът за 9 години, е необходимо:

  • да се подобри достъпът до диагностика и лечение за всички пациенти

По официалните данни в Европа 14 милиона души имат хепатит В, а 12 милиона – хепатит С, като повечето не подозират за това.

„Всеки трябва да има достъп до здравеопазване. Това е гаранция за навременна профилактика, диагностика и лечение на хепатит“, казват експертите от СЗО.

Природна подкрепа в борбата с коварните вирусни хепатити

За много специалисти по чернодробни заболявания у нас Хептен / Hepten®® е предпочитано природно средство на първи избор при хепатит. Продуктът е с доказана ефективност при лечение и профилактика на болести на черния дроб и е напълно безопасен. Активна съставка е веществото силимарин, извлечено от семена на Бял трън (Silybum marianum). Само по себе си то е смес от изомерни флавоноидни съединения (силибинин, силикристин и силидианин). Предпазва чернодробните клетки (хепатоцити) от загиване и ускорява регенерацията им. Подпомага детоксикацията на черния дроб. Оказва благотворен ефект върху храносмилането и бъбречните клетки.

За по-силен и бърз ефект продуктът се предлага под формата на иновативни течни капсули (Solucaps). Приемът е удобен – при възрастни по 1 течна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. За постигане на оптимални резултати се препоръчва приемът да продължи минимум 3 месеца.

borola
Сподели: