напитки полезни за черния дроб

В днешната статия ще ви предложим няколко напитки, полезни за черния дроб. Непременно ги включете в менюто си, за да пречистите най-големия вътрешен орган в тялото от насъбралите се токсини. Така ще подпомогнете неговата работа и ще подобрите здравето му.

4 напитки, полезни за черния дроб, в помощ на детоксикацията

Предлагаме ви следните здравословни напитки за пречистване на черния дроб, които спокойно можете да приготвите в домашни условия:

Топла вода с лимон

Чаша топла вода с малко прясно изцеден лимон на гладно е перфектното начало на деня. Освен че благоприятства храносмилателната система, подобрява дъха и подсилва имунната система, тази свежа напитка допринася за пречистване на черния дроб. В случай че сте пропуснали да я изпиете сутрин, спокойно можете да го направите вечерта. Не прекалявайте обаче с приема ѝ, за да не получите киселини/гастрит или да увредите зъбния емайл.

Чай от глухарче – една от онези напитки, полезни за черния дроб

Лечебното глухарче (радика) е чудесен помощник за пречистване на черния дроб от токсини. В допълнение намалява риска от чернодробен кръвоизлив, подобрява качеството на жлъчния сок и предотвратява задържането на течности.

За чай от растението са нужни 2 ч.л. листа и корени, които се варят в 300 мл вода за 10 минути. Приемат се по 2-3 чаши дневно.

Чай от болдо

Болдото е вечнозелен храст, ендемит за Чили. Инфузията от него не само подпомага елиминирането на токсини, благоприятства работата на черния дроб и бъбреците, но и пречиства кръвта и бори инфекциите на пикочните пътища.

За приготвянето на чай са необходими 1 с.л. листа от болдо и 250 мл вода. Листата се запарват за 10 минути във врящата вода. След като изстине, течността се прецежда и се подслажда с мед по желание. Може да се приема вечер, тъй като има седативен (успокояващ) ефект.

Чай от мента

Добре известно е, че ментата улеснява храносмилането. Малко обаче се знае, че тази билка спомага за извеждане на токсините от черния дроб и дебелото черво. Най-добре е да се приема под формата на чай.

Изпитан природен продукт за усилване на ефекта от посочените напитки, полезни за черния дроб

Специалистите по чернодробно здраве у нас препоръчват Хептен / Hepten®® за подпомагане детоксикацията на черния дроб. Това е висококачествен природен продукт с доказано детоксикиращо действие, който оказва благоприятен ефект върху функциите на черния дроб и жлъчката. Активната съставка силимарин (екстракт от семената на Бял трън) е в основата на благотворното влияние на продукта върху чернодробното и жлъчното здраве. Освен че пречиства черния дроб, силимаринът ускорява регенерацията на чернодробните клетки (хепатоцитите), действа положително върху храносмилането и бъбречните клетки.

Продуктът е напълно безопасен. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост. Може да се приема продължително време. Подходящ е както за възрастни, така и за деца.

borola
Сподели: