възпалена жлъчка домашно лечение

В следващите редове ще дадем препоръки за домашно лечение на възпалена жлъчка (холецистит). Имайте предвид, че натуралните средства, които ще предложим, само допълват назначената терапия, а не я заместват. Ако имате съмнения, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт.

Домашно лечение, което е ефективно при леко възпалена жлъчка

Лимоново масло и зехтин

Преди да поговорим за благотворния ефект на тези два природни дара, искаме да направим едно уточнение. Лимоновото масло не бива да се бърка с лимоновия сок. Последният често е препоръчван в интернет за пречистване на черния дроб и жлъчния мехур. Важно е да знаете обаче, че приемът му в големи дози за продължителен период носи рискове за здравето. Добре е да се посъветвате с лекар, преди да посегнете към него.

А сега да се върнем на темата. Лимоновото масло и зехтинът благоприятстват жлъчното и чернодробното здраве. Те успокояват възпалението, борят киселините, болките и спазмите. Приемайте ги сутрин на гладно, за да подобрите по естествен начин функцията на жлъчката и черния дроб.

Куркума

Екзотичната подправка също е от помощ при възпалена жлъчка. Положителният ѝ ефект се дължи на активната съставка куркумин. Проучване на Тексаския университет показва, че състоянието на пациенти с холецистит значително се подобрява след 3-седмичен прием на куркумин. Въпреки че са необходими повече изследвания по темата, по всичко изглежда, че куркуминът има холецистокинетичен ефект. Казано с други думи, той стимулира свиването на жлъчния мехур. По този начин улеснява неговото изпразване и възпрепятства образуването на жлъчни камъни. А сега и най-добрата новина – освен че е ефективен, куркуминът няма странични ефекти.

Бял трън – най-ефикасната билка за домашно лечение на възпалена жлъчка

Това лечебно растение е най-добрият избор за потушване на възпалението на жлъчката. Освен че притежава антиинфламаторен ефект, то действа детоксикиращо и намалява образуването на камъни в жлъчката. Подобрява функцията на черния дроб и ускорява регенерацията на чернодробната тъкан след възпалителни заболявания като хепатит. За постигане на оптимални резултати е желателно да се приема под формата на хранителна добавка.

Изцяло природен продукт с Бял трън, който спокойно можете да включите във вашето домашно лечение на възпалена жлъчка

Задължитело добавете в домашната си аптечка Хептен / Hepten®®, за да спрете възпалението и да подпомогнете здравето на жлъчката и черния дроб. Благодарение на активната съставка силимарин (екстракт от семена на Бял трън) този изцяло природен продукт:

  • стимулира производството на жлъчен сок и храносмилателни ензими
  • значително намалява риска от образуване на камъни в жлъчката
  • подпомага жлъчните и чернодробни функции

Хептен е доказан и напълно безопасен продукт. Предлага се в иновативни течни капсули (Solucaps), които се усвояват по-бързо и цялостно от организма и допринасят за по-мощния ефект. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием.

borola
Сподели: