алкохол

Наближават едни от най-вълнуващите празници през годината, а както знаем те са свързани с увеличен прием на мазни храни и повишени количества алкохол. Именно по-това време обаче трябва да сме особено внимателни с тяхната комсумация, за да не нанесем големи щети на нашия организъм и най-вече на черния дроб.

Според информация, публикувана във вестник Daily mail симптомите на увреждания на черния дроб са характерни за 28% от британците, а заболяванията на черния дроб са на пета позиция сред останалите причини за летален изход в Обединеното кралство през 2012 г.

Чернодробните заболявания се причиняват не само от повишена употреба на алкохолни напитки. До проблеми с черния дроб може да се стигне и чрез консумирането на храни, богати на мазнини, съчетано с липса на движение.

Според експертите от Британия, взимането под внимание на първите признаци на увреждане на черния дроб и извършването на промяна в начина на живот води до предотвратяване на бъдещото увреждане на този важен орган.

Според специалисти през последните години все повече се понижава възрастта на смъртност вследствие на заболяване на черния дроб (около 58 г). Прогнозите обаче са до 2020 г. тази цифра да падне с още 8 г.

Злоупотребата с алкохолни напитки в съчетание с консумация на мазни храни и липсата на движение почти сигурно водят до развитие на цироза, а впоследствие и до рак на черния дроб.

За поддържане нормалните функции на черния дроб по всяко време от годината е необходимо да се изключи консумацията на алкохол, поне в три дни от седмицата, редовно да се спортува, да се понижи колкото е възможно употребата на храни, съдържащи мазнини и захар. Успоредно с това употребата на природния продукт Хептен – доказано средство за предпазване на черния дроб и поддържане на всички негови функции, също е подходящ метод за осигуряване на здравето и комфорта на този орган.

borola
Сподели: