признаци за заболяване на черния дроб

Днес ще се спрем на характерни признаци за заболяване на черния дроб. Разпознаването на тези сигнали помага за бързо възстановяване на важния орган. В следващите редове вижте кои симптоми подсказват за чернодробен проблем.

Необичайни промени в кожата често са признаци за заболяване на черния дроб

Ако страдаме от увреден черен дроб, кожата първа ще алармира за проблема. Следните промени в състоянието на най-големия орган в тялото не са за пренебрегване:

  • Пожълтяване на кожата
  • Сърбеж
  • Кафяви петънца

Жълтеницата е най-разпознаваемият сигнал за проблеми с черния дроб. Ще познаете това заболяване по тъмната урина и пожълтяването на кожата и склерата („бялото“ на окото). Обикновено причината е във високите нива на билирубин в кръвта. Този пигмент се получава при разпадането на червените кръвни клетки. Когато черният дроб е увреден, той не може да абсорбира билирубина и да го евакуира с жлъчния сок.

Друг симптом на чернодробно заболяване е сърбеж по кожата, който не е причинен от видим обрив. Счита се, че причината е запушване на жлъчните пътища и депониране на жлъчни соли в кожата или натрупване на токсини в тялото вследствие на влошената чернодробна функция. Когато жлъчния канал е блокиран, сокът от жлъчката застоява и се влива обратно в кръвния поток.

При увреден черен дроб е възможно да забележите и поява на кафяви петънца по кожата. Причината е, че неправилното функциониране на този орган повишава нивата на женските полови хормони – естрогени. Това кара ензимът тирозиназа да произвежда повече меланин, който причинява типичните пигментирани несъвършенства по лицето и тялото.

Задържане на вода

Един от честите признаци на чернодробно заболяване е задържането на течности. Този симптом е разпространен сред 50% от пациентите, страдащи от чернодробна цироза. Симптомите, че задържате вода обикновено са свързани с отичане на краката или подуване на корема.

Лесно кървене

Когато дори при леко нараняване засегнатото място лесно посинява и кърви, може да става дума за чернодробно увреждане. Това е така, защото протеините, които са нужни за съсирване на кръвта, не се произвеждат от органа в необходимите количества.

Доказано средство за противодействие на тези признаци за заболяване на черния дроб

Хептен / Hepten®® е мощен хепатопротектор, който създава пълен комфорт за черния дроб. Продуктът е с изцяло природен състав. Активната съставка силимарин 100 mg е извлечена от семена на лековитото растение Бял трън (Silybum marianum). Силимаринът е смес от изомерни флавоноиди (силибинин, силикристин и силидианин), които са подгрупа на полифенолните съединения. Освен че неутрализира свободните радикали, той повишава производството на глутатион от черния дроб и червата. Глутатионът на свой ред се използва за детоксикация на чернодробните клетки. Продуктът е напълно безопасен и има отлична поносимост. Не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителен прием. Иновативната фармацевтична форма, в която се предлага – течни капсули (Solucaps), позволява цялостно и бързо усвояване от организма. Може да се използва както от възрастни, така и от деца.

borola
Сподели: