апетит

Често определят затлъстяването като епидемията на XXI век. Официалната статистика непрестанно изнася все по-стряскащи данни за това какъв огромен процент от населението на планетата е засегнато от наднормено тегло. Неслучайно и повечето здравни статии се фокусират върху този наболял проблем и методите да се справим с него. Някак естествено сякаш се неглижира състоянието на онези хора обаче, които се намират в диаметрално противоположна ситуация, а именно – борят се с ниското телесно тегло. Важно е да се знае, че поднорменото тегло е състояние, което е също толкова опасно, колкото и наднорменото. То излага здравето на засегнатия на редица рискове, сред които понижен имунитет. Единственият начин да се избегнат подобни негативи последици е своевременно да се предприемат мерки за повишаване на апетита. Предлагаме ви няколко изпитани метода в тази насока.

Съвети за стимулиране на апетита

Не пропускайте закуската

Винаги намирайте време за закуска и се старайте да й отдадете нужното внимание. Всеизвестен факт е, че тя е първото и най-важно хранене за деня. Зарежда ни с енергия и подпомага физическата активност на организма. Неизменна част от сутрешното ви меню трябва да станат млечните продукти, пълнозърнестите храни и плодовете. Наслаждавайте се на храната, която консумирате. Неслучайно французите казват, че апетитът идва с яденето.

Използвайте подправки

Не пренебрегвайте силата на подправките, ако искате да повишите апетита си. Благодарение на своя специфичен вкус и аромат те подобряват вкусовите качества на продуктите и превръщат храненето в истинска наслада. Канелата е типичен пример за подправка, която възбужда апетита с помощта на неповторимия си аромат. Основното й преимущество е, че може да се добави към много ястия и напитки.

Спортувайте

Умерената физическата активност е добро решение за стимулиране на апетита, тъй като след тренировка чувството за глад естествено се усилва. В случай че теглото ви е значително под нормата, избягайте интензивни упражнения.

Хранете се в компания

От психологическа гледна точка храненето в компанията на приятели или роднини доставя повече наслада, отколкото ако се храним сами. Апетитът значително се повишава и чиниите неусетно остават празни.

Хептен / Hepten® в борбата с липсата на апетит

Хептен е изцяло природен продукт, който благоприятства функциите на черния дроб и жлъчката и оказва положителен ефект върху храносмилането и при липса на апетит. Той съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от семена на Бял трън (Silybum marianum) 80% – 125 mg, представляващ 100 mg силимарин. Благодарение на високотехнологичната форма – Solucaps (течни капсули), силимаринът се усвоява цялостно и бързо от организма.

borola
Сподели: