стеатоза

Консумацията на определени храни има ключова роля за преодоляване на различни чернодробни заболявания, включително и стеатоза (омазнен черен дроб). Ще се убедите сами в това в редовете по-долу.

Храни, които имат благотворен ефект върху организма на хората със стеатоза

Чия

Малките семенца са от огромна полза за страдащите от стеатоза. Мазнините, които съдържат, способстват за подобряване на кръвообращението. Подобреният кръвен поток е от съществено значение за здравето на черния дроб. Освен това, когато влизат в контакт с течности, те образуват гел, който инхибира чревната абсорбция на холестерол. Това допълнително благоприятства чернодробната функция.

Папая

Този тропически плод е много полезен за хората със стеатоза. Положителният му ефект се дължи на двата храносмилателни ензима в състава му – папаин и химопапаин, които подобряват храносмилането и функциите на черния дроб. Пациентите могат да се възползват максимално от полезните им свойства, като консумират повече от сочната част на папаята заедно със семената.

Орехи

Ядката от орех, удивително наподобяваща човешкия мозък, непременно трябва да присъства по-често в менюто на диагностицираните със стеатоза. Причината е, че съдържат високо количество протеини, които спомагат за изграждането на нови чернодробни клетки (хепатоцити), и антиоксиданти, способни да „ремонтират“ вече повредените клетки. Най-лесно усвоими са суровите орехови ядки, престояли няколко часа във вода преди консумация.

Ягоди

Ароматните плодове са безценен помощник за справяне със стеатоза. Богат източник на фибри, те улесняват извеждането на токсините от хепатоцитите. Органичните киселини в състава им – лимонена, ябълчена, салицилова и оксалова, премахват излишната мазнина от чернодробните клетки и възпрепятстват натрупването на нови мазнини.

Спанак

Поради голямото съдържание на хлорофил зеленолистният зеленчук лесно абсорбира и елиминира токсините от черния дроб и намалява количеството мазнини в клетките. Ето защо пациентите със стеатоза по-често трябва да го го консумират.

Още едно доказано природно средство срещу стеатоза

Редица специалисти у нас препоръчват на хората със стеатоза да комбинират приема на посочените храни с Хептен / Hepten®. Този ефективен хепатопротектор допълнително усилва благотворните свойства на посочените храни върху черния дроб и по този начин ускорява оздравителния процес. Тайната на ефективното действие на Хептен се крие в активната съставка силимарин, извлечена от семена на Бял трън. Попадайки в организма, той подпомага регенерацията на чернодробните клетки, подобрява храносмилането и инхибира навлизането на токсини през мембраната на хепатоцитите. Иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлага активното вещество, гарантират неговото по-бързо и цялостно усвояване, а оттам и по-мощния ефект. Хептен има отлична поносимост и е идеално средство за дългосрочна употреба. За постигане на оптимални резултатите се препоръчва приемът да продължи минимум 3 месеца.

borola
Сподели: