пробиотици

На полезните бактерии, населяващи червата и означавани като пробиотици, се обръща все по-сериозно внимание и има защо. Доказано е, че пробиотиците помагат не само за поддържане на стомашно-чревното здраве. Проучване, публикувано в медицинския журнал по Клинична гастроентерология и хепатология, разширява допълнително представата ни за полезните пробиотици. Според проучването пробиотиците подпомагат справянето и с болестите на черния дроб. Проследено е допълващото им действие при лечение на чернодробна енцефалопатия.

Пробиотици – роля при чернодробна енцефалопатия

Това сериозно състояние се развива при прекомерно натрупване в черния дроб на токсини, които той не успява да неутрализира. Те преминават в кръвта, някои от тях прескачат кръвно-мозъчната бариера и достигат мозъчната тъкан. Когато тя се увреди под въздействие на тези токсини, се развива енцефалопатия с чернодробна природа. При много хора състоянието се проявява с нарушени когнитивни функции, загуба на съзнание, дори изпадане в кома.

Чернодробната енцефалопатия е обратимо състояние и оплакванията бързо преминават при успешна детоксикация на черния дроб. Данните от проведеното проучване сочат, че ефектът е много по-бърз, ако към приема на продукти, подкрепящи черния дроб, се добави и прием на пробиотици.

Проучването проследява състоянието на няколкостотин човека с чернодробна енцефалопатия. Продължителността му, редом с мащаба и богатата резултатност, го превръщат в обещаващ източник на информация за лечението на чернодробна енцефалопатия в бъдеще.

Грижа за черния дроб, подкрепена и от пробиотици

Черният дроб има уникалната способност да се саморегенерира и да възстановява функционалността си след преболедуване. Затова лечението при повечето болести на черния дроб е насочено към стимулиране регенерацията на чернодробната тъкан.

Висококачествена профилактична грижа срещу чернодробна енцефалопатия и други заболявания на черния дроб осигурява мощният хепатопротектор Хептен / Hepten®. Той има високо съдържание на силимарин за подпомагане регенерацията на чернодробните клетки. Възстановяването на черния дроб може да се стимулира с приема на Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic, съдържащ високи дози полезни пробиотици – бактерии от род Лактобацилус.

Приемът на Хептен и Имунобор Биотик ще комбинира традиционно високата ефективност на силимарина с наскоро доказаните ползи от действието на пробиотиците за подобряване функционалността на черния дроб. Ефектът и безопасността са гарантирани от изцяло природните съставки, използвани в двата продукта.

 

borola
Сподели: