упражнения при стеатоза на черния дроб

Специалисти са установили ползите от определени упражнения при стеатоза на черния дроб. Вижте кои са най-добрите тренировки, които доказано помагат за справяне с проблема.

Упражнения за издръжливост

Проучванията показват, че практикуването на упражнения за издръжливост няколко пъти седмично, може значително да намали натрупаните мазнини в чернодробните клетки (хепатоцитите). Това се случва независимо дали теглото намалява, или остава същото.

Високоинтензивни упражнения при стеатоза на черния дроб

Високоинтензивните интервални тренировки (HIIT), при които се редуват упражнения с висок и нисък интензитет или упражнения с висок интензитет и кратки периоди на почивка, също помагат за изгаряне на излишните чернодробни мазнини. В проучване при хора с диабет тип 2, е установено, че практикуването на HIIT за период от 12 седмици, води до намаляване с 39% на мазнините в черния дроб при 28 от участниците.

Упражнения с умерена интензивност

По време на четириседмично проучване 18 пациенти с неалкохолна стеатоза тренират умерено 5 пъти в седмицата между 30 и 60 минути. В резултат на постоянството им учените отчитат спад на мазнините в чернодробните клетки с 10%, дори когато теглото на участниците остава непроменено.

Упражнения с ниска интензивност

Включително и нискоинтензивните упражнения могат да помогнат за намаляване нивото на чернодробните мазнини.

Единственото условие за успех е да се прояви постоянство в тренировките. За да не сме голословни, ще подкрепим тези твърдения с факти. В голямо италианско проучване при 22-ма души с диабет, които са тренирали 2 пъти седмично в продължение на 12 месеца, е наблюдавано значително намаляване на мазнините в черния дроб и корема. Авторите на проучването подчертават, че резултатите са еднакви независимо дали участниците практикуват упражнения с ниска до умерена интензивност, или такива с умерена до висока интензивност.

За усилване на ефекта от посочените упражнения при стеатоза на черния дроб, специалистите у нас препоръчат…

Хептен / Hepten®® – 100% природен хепатопротектор, който осигурява комфорт за черния дроб. Благотворното въздействие на продукта върху чернодробните функции се дължи на активната съставка силимарин. Веществото се извлича от семената на Бял трън (Silybum marianum) и представлява смес от изомерни флавоноидни съединения (силибинин, силикристин и силидианин). Силимаринът повишава производството на глутатион от черния дроб и червата, който на свой ред се използва за детоксикация на чернодробните клетки. Освен това има данни, че силибининът (изомер на силимарина) подобрява инсулиновата резистентност, която има ключова роля в патогенезата на неалкохолна чернодробна стеатоза.

За по-висока ефективност силимаринът в продукта се предлага в иновативни течни капсули (Solucaps). Те осигуряват по-бързо и цялостно усвояване на активната съставка.

Безспорно предимство на продукта е, че е безопасен, има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием както от възрастни, така и от деца. Наличен е в аптеките в страната и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

borola
Сподели: