пречистване на черен дроб

Пречистване на черен дроб – вижте как се прави! Черният дроб играе централна роля в метаболизма ни, като филтрира около 2000 литра кръв дневно. Този жизненоважен орган отделя патогени и отпадни продукти, които след това се елиминират през бъбреците и жлъчката. Алкохол, медикаменти и никотин също преминават през него. Без този орган, нашето тяло просто не би функционирало правилно. Заради това е важно правилното пречистване на черния дроб!

Претоварен черен дроб – причини, симптоми и затлъстяване

Нашият модерен начин на живот често води до претоварване на черния дроб с мазнини, въглехидрати, захар, алкохол и никотин. Това може да доведе до омазнен черен дроб. Симптомите включват необяснима умора, раздразнителност, проблеми с концентрацията, сърбеж по кожата, жълтеникаво обезцветяване на очите, подуване между веждите, гадене, загуба на апетит и тегло, както и високо кръвно налягане.

Стеатозата може да доведе до болка в горната част на корема. Тази болка не произхожда от черния дроб, а от околните тъкани и органи, върху които се оказва натиск. Ако мастната дегенерация прогресира, може да се образува белег – началото на чернодробна цироза и дори чернодробна недостатъчност.

Пречистване на черен дроб – направете го правилно

Добрата новина е, че черният дроб може да се регенерира напълно, дори при наличие на стеатоза. За това е необходима промяна в начина на живот и подходяща диета. Природата е създала цял набор от средства, които помагат на черния дроб в работата му. Това включва различни видове зеленчуци, плодове и билки.

  • Чесън – стимулира дейността на черния дроб и ускорява изхвърлянето на вредните вещества
  • Артишок – съдържа горчиви вещества, които подпомагат детоксикацията
  • Броколи, репички и ряпа – укрепват чернодробната функция
  • Горчиви салати и глухарчета – стимулират изгарянето на мазнини
  • Джинджифил – загрява отвътре и укрепва имунната система
  • Лимон – неутрализира киселините в организма и активира ензимите
  • Кайсии – богати на антиоксиданти, предпазващи клетките
  • Орехи – съдържат глутатион, омега-3 мастни киселини и L-аргинин, които помагат за отделянето на амоняк
  • Бразилски орех – богат на цинк, подпомагащ регенерацията на черния дроб
  • Ленено масло – Омега-3 мастните киселини имат противовъзпалително действие
  • Зелен чай – счита се за детоксикиращ и обезмасляващ
  • Куркума – съдържа куркумин, предпазващ черния дроб от токсини
  • Бял трън – съдържа силимарин, укрепващ чернодробните клетки

Важно е да намалите захарта, мазнините и въглехидратите в диетата си. Алкохолът и никотинът също трябва да бъдат намалени или напълно премахнати, за да се подпомогне детоксикацията.

Изпълняването на упражнения също е ключово за правилната функция на черния дроб. Ходенето или карането на колело за половин час на ден може да стимулира черния дроб. Умерените упражнения за издръжливост също могат значително да намалят затлъстяването на черния дроб за кратко време.

Пиенето на достатъчно вода е основата за засилване на метаболизма. Между 1,5 и 2 литра вода дневно е препоръчително. Можете да увеличите количеството течност заедно с режим на гладуване, като интервално гладуване или гладуване със сок.

Пречистването на черен дроб изисква поне четири седмици, за да може той да се възстанови и регенерира. Здравословен начин на живот, включващ избягване на вредни вещества, достатъчно хидратация, правилно хранене и умерени упражнения, може значително да подобри здравето на черния дроб.

За пречистване на черен дроб, изберете правилния продукт

За цялостно пречистване на черния дроб, който играе ключова роля за нашето здраве, можете да разчитате на Хептен / Hepten®. Този мощен хепатопротектор съдържа висококачествен и напълно пречистен екстракт от Бял трън – билка, известна със своето благотворно въздействие върху жлъчката и черния дроб. Активното вещество, извлечено от нея – силимарин, осигурява естествена детоксикация на черния дроб, което подобрява метаболизма и храносмилането на целия организъм.

Благодарение на формулата си с течни капсули, продуктът се усвоява бързо и лесно от организма.

Можете да го намерите в аптеките или да го поръчате онлайн от сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Сподели: