токсини в черния дроб

Токсини в черния дроб е тема, важна за разбиране що се отнася до нашето здраве. Добре е всеки един човек да е наясно колко важна роля играе големият орган за детоксикация на тялото и поддържане на баланса. Освен това той изпраща сигнали, когато е пренатоварен и има проблем с него. Ранното забелязване на тези червени флагове може да предотврати по-сериозни проблеми в бъдеще. В тази статия ще разгледаме предупредителните признаци за токсини в черния дроб и какви действия да предприемем за неговото изчистване.

Тихата битка – как натрупаните токсини влияят на тялото?

Токсините в черния дроб са вредни вещества, които могат да се натрупват в организма и да повлияят способността му да функционира ефективно. Черният дроб играе критична роля в детоксикация на тялото, филтриране на отпадъчните продукти и метаболизиране на хранителните вещества. Когато бъде затрупан от токсини, независимо дали от алкохол, лекарства или замърсители на околната среда, това може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Изненадващо, черният дроб може да загуби до 70% от функцията си, преди да се появят очевидни симптоми, поради което е изключително важно да сте наясно с фините признаци.

Умора и ниска енергия подсказват за токсини в черния дроб

Един от най-ранните признаци за прекомерно натрупване на токсини в черния дроб е постоянната умора. Този важен орган е отговорен за филтрирането на вредните вещества и когато е претоварен, ефективността му намалява, което ви кара да се чувствате хронично изморени. Ако се чувствате изтощени въпреки достатъчно почивка, това може да е знак, че черният ви дроб се бори да се справи с токсините. Следете енергийните си нива и помислете за коригиране на диетата си, за да поддържате здравето на черния дроб. Може например да включите храни богати на антиоксиданти, които помагат за пречистването на черния дроб.

Храносмилателен дистрес – червен флаг за токсини в черния дроб

Черният дроб също играе важна роля в храносмилането, като произвежда жлъчка, която помага за разграждането на мазнините. Когато се натрупат чернодробни токсини могат да възникнат храносмилателни проблеми като подуване на корема, запек или лошо храносмилане. Може да забележите промяна в навиците на червата или дискомфорт след хранене, особено ако е с високо съдържание на мазнини. Това е така, защото черният дроб не функционира по най-добрия начин. За да помогнете добавете към диета си листни зеленчуци и богати на фибри храни. Така ще насърчите процесите в храносмилателната система, което ще помогне на черния дроб при детоксикацията.

Кожни проблеми – изненадващ знак за наличие на токсини в черния дроб

Кожата е друго място, където чернодробните токсини могат да се разкрият. Ако органът е претоварен, това може да се прояви през кожата като обриви, акне и сериозен сърбеж. Кожата ви действа като вторичен орган за детоксикация и когато черният дроб не може да се справи с натоварването с токсини, поема удар. За да се справите с това, пиенето на много вода и включването на храни като цвекло, моркови и куркума може да подпомогне пречистването на черния дроб и да подобри външния вид на кожата ви.

Природен хепатопротектор за изчистване на токсините в черния дроб

За пречистване на затлачения от токсини черен дроб може да се доверите на Хептен / Hepten®. Продуктът е природно терапевтично средство с мощно хепатопротективно действие. Той очиства черния дроб от токсини, като така подпомага детоксикацията на цялото тяло. Оказва регенериращо действие върху чернодробните клетки и спомага за възстановяване на нормалните чернодробни функции. Пази важния орган от увреждания с токсичен, метаболитен или възпалителен характер. Положително повлиява жлъчката и има жлъчкогонен ефект. Подобрява храносмилането и метаболизма. Всички тези ефекти са възможни, благодарение на състава на продукта – висококачествен екстракт от Бял трън, под формата на силимарин. Активното вещество е с най-мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства в подкрепа на черния дроб и жлъчката. Продуктът има висок профил на безопасност при продължителна употреба. Подходящ е за протекция и по време на лечението на чернодробни заболявания. Търсете в аптеките в страната или поръчайте онлайн от електронен магазин Момо – www.momo.bg.

borola
Сподели: