алкохолът за черния дроб

Алкохолът за черния дроб – гаранция за несъзнателна мисъл към него. Голяма част от хората не знаят, но този орган е доста голям – с тежест от около 1,4 кг при възрастните. А, за сравнение даваме сърцето – само около 350 гр. Черният дроб изпълнява основни функции в човешкото тяло – абсорбира вещества от кръвта, филтрирайки токсични компоненти, след това ги преобразува и освобождава вече пречистените вещества обратно в кръвния поток. В същото време, той контролира и метаболизма на мазнините и захарта, регулира витаминния баланс и променя веществата от храната, така че те да могат да бъдат “употребени” от тялото. Черният дроб е една малка централа, работеща вътре във вас денонощно – филтрирайки 2000 литра кръв дневно!

Алкохолът за черния дроб – разграждането

Известно е, че един от най-големите врагове е алкохола за черния дроб, защото като своеобразна “централа за детоксикиране”, този орган е отговорен основно и за разграждането на алкохола. По време на процеса на разграждане се образува ацеталдехид, който след това се превръща в оцетна киселина и се извежда чрез урината. Прекомерните количества ацеталдехид увреждат клетъчните функции на черния дроб и причиняват добре познатия “махмурлук” на следващата сутрин, което все още е най-безобидният симптом.

Всеки човек, който в продължителен период от време употребява алкохол в големи количества, е изложен на риск от мастни отлагания в черния дроб. И така, органът се увеличава и става бял. Това е т.нар. алкохолна стеатоза. Именно това омазняване на черния дроб е най-ранният стадий на чернодробно заболяване. Добрата новина е, че все още може да помогнете като спрете алкохола за черния дроб. Ако консумацията на спиртни напитки се намали значително или още по-добре, се спре изцяло, здравето на черният дроб може да се подобри.

Цирозата – напълно безсимптомна

Ако обаче продължите да пиете, ще ускорите процеса по увреждане на черния дроб, което от своя страна ще доведе до фиброза – предшественик на чернодробната цироза. Чернодробните клетки се разрушават и се получават образувания, наподобяващи белези по органа. В най-лошият случай, черният дроб се втвърдява, образуват се белези и се свива – формира се цироза, която не може да бъде излекувана. Най-лошото е, че първоначално тя протича напълно без симптоми. Поради това, препоръчваме редовно да проверявате състоянието на черния си дроб.

Вместо алкохол за черния дроб – нека бъде добра храна и движение

Сигурно се питате какво може да направите, за да поддържате този жизненоважен орган във форма през целия си живот? Алкохолът за черния дроб със сигурност не е най-добрата алтернатива, която може да му предоставите. Преди всичко, не го натоварвайте с небалансирана диета, което означава – не приемайте твърде мазна или пък солена храна. Черният дроб ни прощава много неща за дълъг период от време, но и той има нужда от време за възстановяване.

На първо място, приемайте приемливи количества алкохол. Редовните упражнения и добрата храна, т.е. много плодове и зеленчуци, риба, месо, са от изключително значение за благосъстоянието на черния дроб. Пийте достатъчно течности – в идеалния случай, поне 2 литра на ден. Водата и билковите неподсладени чайове са най-добри като вариант. По този начин, вашият черен дроб се детоксикира оптимално.

Изберете здраве, вместо алкохол за черния дроб

Хептен / Hepten® е продукт, създаден изцяло от природата за укрепване на чернодробното здраве. Той полага необходимата грижа за черния дроб и жлъчката. Висококачественият, стандартизиран екстракт от семена на Бял трън, под формата на активното вещество силимарин, има благоприятно действие върху черния дроб. Също така, продуктът подобрява чернодробните функции, ускорява регенерацията на чернодробните клетки, подобрява обмяната на веществата и пречиства тялото от натрупаните токсини. А, течните му капсули го правят още по-бързо усвоим.

Може да го откриете в аптечната мрежа или в онлайн в електронен магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

borola
Сподели: