болест на черния дроб

Някои хора са предразположени към развитие на болест на черния дроб. Ето кои са рисковите фактори, увеличаващи опасността от увреждане на органа:

Фамилна предразположеност към развитие на болест на черния дроб

Хората, които имат член от семейството, страдащ от чернодробно заболяване, са уязвими към развитие на такова. Например, хепатит B и C, както и генетичното заболяване хемохроматоза, са рискови фактори за развитие на злокачествено заболяване на черния дроб. При наличие на едно от тях у близък роднина, трябва да се следи изкъсо за поява на симптоми на чернодробно заболяване.

Злоупотреба с алкохол

Алкохолът е най-големият враг на черния дроб и причинител на огромен процент от тежките чернодробни заболявания. Само четири спиртни напитки на ден, консумирани от мъжете, и две от жените, могат да доведат до развитие на алкохолна стеатоза и цироза. Появата на сигнали за тези заболявания означава още, че черният дроб е опасно увреден. За това и консумацията на алкохол трябва да се намали до препоръчителния минимум или напълно да се преустанови.

Неконтролиран прием на медикаменти като една от основните причини за развитие на болест на черния дроб

Някои медикаменти могат да нарушат функциите на черния дроб, да предизвикат увреждане, или да причинят и двата проблема. Определени лекарствени средства увеличат ензимите в органа, като това довежда до леко увреждане, обикновено възникващо без изразена симптоматика. Ефектът на други може да се изрази в пожълтяване на кожата и склерата на очите (жълтеница), болки в коремната област, или бъбречна недостатъчност. Всичко това потвърждава колко опасен може да бъде приемът на медикаменти без предписание от лекар.

Наднормено тегло, затлъстяване и висок холестерол

Обикновено трите посочени рискови фактора вървят ръка за ръка, тъй като начинът на живот на индивида определя възникването им. Тези състояния могат да причинят неалкохолна стеатозна болест, която лесно може да се превърне в цироза. Когато е в ранен стадий, заболяването може да бъде повлияно чрез здравословен хранителен режим.

Излагане на токсини

Черният дроб е органът, който пречиства организма от токсини. Прекомерното му излагане на токсични вещества обаче, може да доведе до нарушаване на основната му функция и токсично увреждане. За да се избегне това, трябва да се намали експозицията на индивида на химически вещества у дома или на работа. Също е важно да се прави детокс на черния дроб, който помага органа да се прочисти и да подобри дейността си.

Предотвратяване развитието на болест на черния дроб и мощна подкрепа на важния орган

Ако сте изложени дори само на един от посочените рискови фактори, непременно защитете черния дроб от увреждане с Хептен / Hepten®®. Продуктът оказва благоприятно въздействие върху функциите на черния дроб и жлъчката. Подпомага детоксикацията и ускорява регенерацията на черния дроб. Прочиства целия организъм от натрупаните токсини. Повлиява състава на жлъчката и има жлъчкогонен ефект. Подобрява обмяната на веществата и храносмилането. Всички свои ефекти дължи на активното вещество силимарин в състава си. Силимаринът е най-известното и добре проучено природно средство за поддържане здравето на черния дроб, профилактика и допълващо лечение на чернодробни заболявания. Благодарение на него, продуктът оказва мощен ефект, без риск от противопоказания.

borola
Сподели: