възстановяване на черен дроб след хепатит

За правилното възстановяване на черен дроб след хепатит трябва да се приложат навременни, целенасочени мерки. С препоръките, посочени по-долу, ще подпомогнете регенерацията на важния орган.

Спиране консумацията на алкохол

Прекомерната употреба и хронична злоупотреба с алкохол са основните причини за тежки заболявания на черния дроб. Ако боледувате от такова или сте във възстановителен период, не посягайте отново към чашката. Окончателното спиране на консумацията на алкохол е единственият път към по-бързо и пълно възстановяване на черния дроб.

Ограничаване излагането на други токсини

Източниците на токсини са друг фактор, водещ до увреждане и възпрепятстващ възстановяването на черния дроб. А много хора са ежедневно изложени от токсини – от цигарен дим, замърсители от околната среда и други индустриални токсини. За да не вредите на черния си дроб се постарайте да ограничите експозицията на токсини. Носете защитни маски и други предпазни средства при евентуална работа с химикали, спрете пушенето. Внимавайте и с медикаментите. Определени лекарствени средства могат да причинят токсичен хепатит, да влошат състоянието или възпрепятстват лечението. Приемайте единствено медикаментите, предписани ви от лекуващия лекар.

Здравословно хранене за възстановяване на черен дроб след хепатит

Лечението на хепатит е продължително. А една от най-важните стъпки за регенерация на черния дроб във възстановителния период е здравословното хранене. Органът се нуждае от определени храни, за да подобри функциите си. Препоръчва се приемът на много и пресни плодове и зеленчуци, богати на антиоксиданти, витамини C, B и E. В диетата е добре да присъстват източници на полезни мазнини, нискомаслени млечни продукти и крехки меса. Пълнозърнестите храни също са много полезни. Приемът на вода трябва да се повиши.

Прием на екстракт от Бял трън

Белият трън е билка, известна с множеството си ползи за черния дроб. Екстрактът, извлечен от нея, съдържа различни активни вещества, сред които най-популярен и мощен е силимаринът. Той проявява противовъзпалителни, антиоксидантни и антифибротични свойства, особено нужни на увредения черен дроб. Силимаринът намалява увреждането, укрепва черния дроб, стимулира регенериращите му способности и го защитава от бъдещо увреждане. Много проучвания сочат, че активните компоненти на Белия трън показват безспорни качества при лечението на хронични чернодробни заболявания.

При избор на суплемент с екстракт от Бял трън, специалистите съветват да следите няколко основни критерии. Препоръчително е продуктът да има изцяло натурален състав, оптимално съдържание на силимарин и доказано мощно действие. Да бъде в лесно и пълно усвоима форма и да не проявява странични ефекти.

Подходящият природен продукт за възстановяване на черен дроб след хепатит

За да стимулирате по-бързото и пълно възстановяване на черния дроб след заболяване, се доверете на Хептен / Hepten®®. Този продукт е изпитан в клиничната практика природен хепатопротектор, осигуряващ мощна грижа за черния дроб. В състава му се открива висококачествен стандартизиран екстракт от Бял трън, под формата на 100 mg силимарин. Активното вещество действа, като неутрализира свободните радикали, помага за възстановяване на чернодробните клетки и усилва регенеративните способности на черния дроб. При прием на продукта по време на лечение и във възстановителния период се оптимизира възстановяването на органа и се намалява риска от усложнения.

Продуктът се намира под иновативната форма на течни капсули (Solucaps). Те осигуряват цялостно и бързо усвояване от организма. Има отличен профил на безопасност, който гарантира продължителен прием без странични ефекти.

borola
Сподели: