полезни храни за черния дроб

Предлагаме ви да се запознаете с 5 полезни храни за черния дроб. Задължително ги включете в менюто си, ако все още не сте го направили, за да се радвате на добро чернодробно здраве.

Чесън

Този зеленчук с остър вкус и още по-остър мирис е от голяма полза за черния дроб. Има свойства, които помагат за нормализиране и подобряване на чернодробната функция. Богат е на алицин – сяросъдържащо съединение с мощно противовъзпалително действие, което извежда токсините от организма и регулира работата на черния дроб. За да се възползвате максимално от ефекта на алицина, препоръчваме да смачкате скилидката чесън, преди да я консумирате.

Ябълка – една от 5-те най-полезни храни за черния дроб

Ябълката е чудесен съюзник в грижата за здравето на най-големия вътрешен орган в тялото. Благотворното ѝ влияние върху чернодробната дейност се дължи на високото съдържание на баластни вещества (фибри). Те стимулират перисталтиката и така храната преминава по-бързо през червата. Редовният стомах на свой ред помага за доброто функциониране на всички системи и органи в тялото включително и на черния дроб.

Ползите от ябълкатa за чернодробното здраве не се изчерпват дотук! Благодарение на високото съдържание на витамин C, който е мощен антиоксидант, любимият на малки и големи плод предпазва чернодробните клетки (хепатоцитите) от увреждания.

Броколи

Зеленчукът, който удивително напомня на малко дръвче, неутрализира вредните фактори на околната среда, които могат да влошат чернодробните функции и да доведат до чернодробни заболявания. Той намалява синтеза на холестерол в черния дроб и едновременно с това предотвратява преждевременното стареене на клетките. Последното се дължи на факта, че е богат източник на мощния антиоксидант витамин А.

Лимон

Свежият цитрус изобилства от витамин C, който допринася за нормалната функция на черния дроб. Лимоновият сок е истинска антиоксидантна бомба, която по естествен начин намалява черноробното възпаление, противодейства на свободните радикали, увреждащи клетките, и подпомага преработването на глюкоза в организма.

Авокадо

Авокадото за пореден път доказва статута си на суперхрана. Няколко проучвания сочат, че поради високото количество полезни мазнини, то пази черния дроб от увреждания и подпомага детоксикацията на организма.

Вече знаете на кои полезни храни за черния дроб да заложите. А сега вижте как да подсилите положителното им действие

Хептен / Hepten®® е препоръчван от специалистите като природно средство номер едно на пазара у нас, което осигурява пълен комфорт на черния дроб. Този изцяло природен хепатопротектор благоприятства чернодробните функции, като доставя на организма оптимално количество стандартизиран екстракт от семена на Бял трън (Silybum marianum) 80% – 125 mg, представляващ 100 mg силимарин. За ефективността на продукта допринася и иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули), която гарантира по-бързо и цялосто усвояване на активната съставка. Доказано е, че при редовен и продължителен прием по 1 течна капсула до 3 пъти дневно, след хранене:

  • детоксикацията на черния дроб се подобрява
  • чернодробните клетки се регенерират по-бързо
  • храносмилането е по-добро

Няма данни за странични ефекти дори при продължителен прием. Има отлична поносимост.

borola
Сподели: