заболяване на черния дроб

Ако имате заболяване на черния дроб, непременно трябва да вземете мерки за стопиране на неговото развитие. В противен случай рискувате здравето си. Вижте как да процедирате, за да овладеете симптомите навреме.

Следвайте балансирана и здравословна диета

Това е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да подобрите чернодробното си здраве. Стремете се да си осигурявате достатъчно количество от основните хранителни вещества (белтъчини, мазнини, въглехидрати, минерали и витамини). По отношение на белтъчините, има данни, че ако сте с цироза, е по-добре да си ги набавяте от растителни източници и млечени продукти вместо от месото. В случай че сте с напреднало чернодробно заболяване, намалете солта, тъй като тя стимулира задържането на течности в организма, което е нежелателно.

Поддържайте се хидратирани – стъпка към по-лесното овладяване на заболяване на черния дроб

По правило, за да се поддържа оптимален воден баланс в тялото, е необходимо да се приемат между 1,5-2 л вода дневно. В някои случаи като например при подуване на корема (чест симптом на чернодробно заболяване) течностите трябва да бъдат ограничени. Ето защо препоръчваме да се консулитрате със специалист за количеството течности, което трябва да приемате на ден.

Пазете се от инфекции

Наличието на чернодробно заболяване ви прави по-уязвими към инфекция през струдения сезон. За да устоите на атаките на върлуващите вируси и да не се задълбочават чернодробните проблеми:

  • спазвайте висока лична хигиена – мийте ръцете си редовно
  • избягвайте контакт с болни хора
  • не ходете на места, където има струпване на много хора (търговски центрове, летища, хипермаркети, кина, театри)
  • проветрявайте често у дома и на работното място
  • поддържайте дома чист

Противодействайте на умората

Психическата и физческата липса на енергия са едни от най-характерите симптоми на чернодробно заболяване. За да запазите тонуса си и своето здраве:

  • не се претоварвайте
  • съсредоточете се върху приоритетите си за деня
  • правете кратки и чести почивки

Приемайте доказан хепатопротектор за успешно овладяване на заболяване на черния дроб

Доверете се на Хептен / Hepten®®, за да спрете развитието на чернодробното заболяване и да подпомогнете възстановяването на организма. Това е 100% растителен хепатопротектор, който използа силата на природата в борбата срещу проблемите с черния дроб. Благотворното въздействие на продукта върху чернодробното здраве се дължи на оптималното количество силимарин във всяка капсула – 100 mg. Активната съставка е извлечена от семена на Бял трън (Silybum marianum) и по напълно естествен начин ускорява регенерацията на чернодробните клетки (хепатоцитите), подпомага детоксикацията на черния дроб, благоприятства храносмилането.

Продуктът се предлага в иновативни течни капсули (Solucaps), които осигуряват по-бързо и цялостно усвояване на активното вещество, а оттам и по-мощен ефект. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при продължителна употреба. Приемът е удобен – дозира се по 1 течна капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

borola
Сподели: