8 симптоми на чернодробно заболяване

Черният дроб взима участие в редица жизнени процеси и всеки от тях е възможно да се разстрои вследствие на чернодробно заболяване. Това е причина симптоматиката при увреждане на черния дроб да е изключително разнообразна. В много случаи това затруднява поставянето на точна и навременна диагноза и създава риск от усложнения. Ще представим 8 от най-характерните симптоми на чернодробно заболяване, които всеки е добре да разпознава, и ще предложим универсален природен продукт, който подобрява чернодробната функция и елиминира тези симптоми.

8 симптоми на чернодробно заболяване

Промяна в цвета на изпражненията – изсветляването на екскрементите винаги трябва да се разглежда като симптом на чернодробен проблем. Най-често той е свързан с нарушена секреция или оттичане на жлъчния сок от черния дроб.

Обложен език с налепи – той е следствие най-вече от нарушени храносмилателни функции, водещи до поява на гъбична инфекция в устната кухина. В основата на проблема може да стои увреждане на черния дроб, водещо до нарушена секреция на жлъчен сок и поява на метаболитни нарушения.

Нехарактерна телесна миризма – увреждането на чернодробните функции може да промени състава на потния секрет. В основата на проблема е невъзможността на черния дроб да неутрализира някои метаболити, които се налага да бъдат изхвърляни с потта.

Тъмни кръгове под очите – те са сред най-показателните симптоми на възпалително чернодробно заболяване.

Кожни проблеми – изразяват се най-вече с зачервяване, подпухване и сърбеж в областта на дланите и ходилата. Този симптом на чернодробно заболяване е резултат от невъзможността на черния дроб да неутрализира някои токсини.

Гадене – появява се при чернодробни заболявания, които възпрепятстват способността на черния дроб да секретира храносмилателни ензими.

Хормонален дисбаланс – черният дроб произвежда и някои хормони. Увреждането му може да доведе до хормонални дефицити, които се проявяват най-вече с менструални проблеми при жените и гинекомастия (уголемяване на гърдите) при мъжете.

Летаргия и интелектуални затруднения – появяват се вследствие на чернодробни заболявания, които затрудняват филтрирането на амонячните съединения от кръвта. Те достигат мозъка и отключват въпросните симптоми, а с времето може да провокират и чернодробна енцефалопатия.

Тези по-специфични симптоми на чернодробно заболяване допълват основната група на най-разпознаваемите оплаквания, сигнализиращи за проблеми с черния дроб. Те включват жълтеница, хронична умора, липса на апетит и хронична тежест в дясното подребрие. При поява на кои да е от тези симптоми е важно да се потърси лекарска консултация и да се назначат чернодробни изследвания. Важно е и да се започне прием на хепатопротектори – продукти, оказващи подкрепа на черния дроб и стимулиращи регенерацията му.

Решение при проблеми с черния дроб

Природният продукт Хептен / Hepten® е един от най-мощните хепатопротектори, предлагани у нас. Той помага за елиминиране на посочената симптоматика в случаи на чернодробни заболявания като стеатоза, вирусен или токсичен хепатит, хранително натравяне, жлъчно-каменна болест и др.

 

borola
Сподели: