на черния дроб

Великден чука на вратата затова е време да започнем с подготовката на черния дроб за обилното хранене и пиене, което го очаква съвсем скоро. Ето на какво да обърнем внимание.

По-внимателно с менюто и техниките на готвене

Желателно е в седмицата преди великденските празници да преустановим или сведем до минимум приема на алкохолни напитки. Това се налага, тъй като черният дроб е единственият орган в нашето тяло, който преработва алкохола. Ако вече е претоварен, ще му бъде по-трудно да реагира и да изпълнява правилно своите функции.

Препоръчително е също да избягваме консумацията на нездравословни мазни храни. Добре е на трапезата ни да присъстват повече бобови растения и сезонни плодове и зеленчуци. И като казахме зеленчуци – трябва да залагаме на такива с жлъчегонно действие като праз и целина.

Накрая не бива да забравяме, че начинът на приготвяне на храната до голяма степен определя нейните свойства. За да е възможно най-здравословна за организма и в частност за черния дроб, е нужно да я варим, готвим на пара или във фурна.

Хидратация и физическа активност – ключово условие за добра подготовка на черния дроб за великденските празници

Изключително важно е да поддържаме тялото хидратирано и енергично преди Великден. Количеството вода на ден не бива да пада под 1,5 л, а физическата активност трябва да се повиши. Хората, които не са спортни натури, могат да се стремят да правят по 10 000 крачки дневно.

Хидратацията ще помогне за успешното справяне с махмурлука след празника. Що се отнася до активният начин на живот той има редица ползи:

  • увеличава окисляването на мастните киселини
  • намалява интрахепаталната мастна тъкан
  • предотвратява хепатоцелуларно увреждане (увреда на чернодробните клетки)

Растения с хепатопротективно действие

Преди Великден е силно препоръчително да се възползваме от растенията, които природата ни дава, за да подсилим черния дроб. Такива са черната ряпа, болдо, дездемониум и последно, но не по важност – Бял трън (Silybum marianum).

Оптимално количество екстракт от Бял трън за доброто здраве на черния дроб преди и след Великден

Специалистите по чернодробно здраве у нас препоръчват приема на Хептен / Hepten®® преди и след великденските празници. Този мощен природен хепатопротектор поддържа черния дроб и жлъчката в топ форма и им помага да изпълняват пълноценно функциите си.

Приеман според предписанието, продуктът:

Всичко това е възможно багодарение на оптималното количество екстракт от семена на Бял трън във всяка капсула 80% – 125 mg, представляващ 100 mg силимарин. За още по-голяма ефективност активната съставка се предлага в течни капсули (Solucaps), осигуряваща по-бързо и цялостно усвояване.

Продуктът е безопасен, има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба. Наличен е в аптечната мрежа и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

borola
Сподели: