хепатит C

По данни на Световната Здравна Организация (СЗО) поне 70 милиона души по света са инфектирани с хепатит C, като само 1 на всеки 10 от тях е навременно и качествено лекуван. В месецът, в който ще отбележим Световния ден за борба с хепатита, СЗО обяви като основна цел окончателното елиминиране на вирусния хепатит С до 2030 г. Постигането на тази цел може да се случи само с:

Една от все по-разпространените възможности в тази насока е подпомагането на лечението на хепатит С с природни продукти, подкрепящи черния дроб.

Природни средства за допълващо лечение на хепатит C

За момента се посочват няколко естествени продукти, които имат мощно хепатопротективно действие, ускоряват регенерацията на черния дроб и подпомагат борбата му с вируса на хепатит C.

Чесън. Съдържа високи дози сяра, която участва в ензимните системи, подпомагащи детоксикацията на черния дроб. Лабораторните изследвания показват, че чесънът има и изразено противовирусно действие.

Куркума. Освен като вкусна подправка, тя действа и като мощен антиоксидант, намаляващ оксидативния стрес и защитаващ клетките на черния дроб. Така позволява по-бързото им възстановяване и подпомага борбата с хепатита.

Сладък корен (женско биле). Подпомага образуването на интерферони – естествените антивирусни структури, ефективни и в борбата с вирусен хепатит C.

Бял трън – екстракт с високо съдържание на силимарин. Силимаринът е отдавна познато вещество, един от най-мощните хепатопротектори, с високо съдържание в растението Бял трън. От всички посочени природни съставки той се ползва най-широко и успешно като допълващо средство при лечение на хепатит C. Силимаринът е водещото природно средство, което може да подпомогне борбата за окончателно овладяване разпространението на хепатит С до 2030 г.

Висококачествен силимарин в удобна за прием форма, подходяща за всеки

Природният продукт Хептен / Hepten® е сред най-предпочитаните хепатопротектори, предлагани у нас. Той съдържа оптимални дози силимарин в иновативната, лесна за прием и бързо усвояваща се форма Solucaps (течни капсули).

Хептен е доказано ефективен продукт за поддържане регенерацията на черния дроб. Ползва се успешно като допълващо средство за овладяване на различни типове чернодробна патология – хепатит, стеатоза, цироза, жлъчна дискинезия и др.

borola
Сподели: