признаци за заболяване на жлъчката

Докато болката е един от най-разпознаваемите симптоми, съществуват други, по-малко познати признаци за заболяване на жлъчката. Разпознайте тези знаци – те алармират за проблем!

Липса на апетит – сред трудно разпознаваемите признаци за заболяване на жлъчката

Хората, които страдат от проблеми с жлъчката, могат да изпитат липса на апетит, без да знаят реалната причина за това. Ако имате слаб апетит, в комбинация със силно изразени типични за жлъчно заболяване симптоми – не отлагайте! Незабавно насрочете преглед при специалист.

Дефицит на мастноразтворими витамини

Жлъчният сок е необходим за правилното усвояване на мастноразтворимите витамини. За това при проблеми с жлъчката можете да имате дефицит на важни витамини, като витамин D, например. Индикациите, че в организма има липси на есенциални мастноразтворими вещества, са лесна умора (при дефицит на витамин D). Лесното насиняване и натъртване при липса на витамин К е ясен сигнал, че жлъчката не е здрава.

Потъмняване на урината

Ако подозирате, че имате проблеми с жлъчния мехур, в цвета на урината може да се крие отговорът. Запушване на жлъчния канал може да предизвика потъмняване на урината. Ако забележите промени в цвета ѝ, се консултирайте с личния си лекар.

Промяна в навиците на дефекация

По-честото посещаване на тоалетната и промяната в консистенцията на отделяните екскременти може да говори за проблеми с жлъчката. Промяната в навиците на дефекация е по-малко познат и поради това често неглижиран симптом на жлъчно заболяване.

Внезапна промяна в теглото

Този проблем не е точно симптом, защото се появява преди да се развие заболяване на жлъчката. Но ако не сте наясно, че имате такова, поглед назад към промените в теглото ви може да хвърли светлина върху ситуацията. Защо това е така? Хората със застлъстяване са по-предразположени към проблеми с жлъчката, и по-точно жлъчно-каменна болест. Докато свалянето на килограми може да намали риска, бързото отслабване може да ви направи податливи към образуване на камъни в жлъчката.

Вземете правилното решение при признаци за заболяване на жлъчката

При наличие на симптоми за проблеми с жлъчката, насрочете преглед при специалист. Ако бъде установено заболяване, той ще насрочи подходяща форма на лечение. Това, с което е удачно да бъде подкрепена терапията, е прием на природно средство, благоприятстващо дейността на жлъчката. Такъв продукт е Хептен / Hepten®® – висококачествен хепатопротектор с мощен ефект върху функциите на черния дроб и жлъчката. Съдържа стандартизиран екстракт от Бял трън, под формата на 100 mg от активното вещество силимарин. Приемът му спомага за прочистване на черния дроб и целия организъм от токсини. Въздейства върху възстановяването на чернодробните клетки и оказва благориятен ефект върху бъбречните клетки. Подпомага правилното храносмилане и обмяна на веществата. При жлъчни проблеми повлиява състава на жлъчния сок и проявява жлъчкогонен ефект. Намалява риска от образуване на камъни в жлъчката. Подходящо средство за допълващо лечение на заболявания на жлъчката и черния дроб. Напълно натуралният му състав изключва наличие на странични ефекти.

borola
Сподели: