при стеатоза на черния дроб

С приема на чайове и сокове можете да си помогнете при стеатоза на черния дроб. Вижте най-добрите опции, на които можете да заложите, за да намалите тежестта на симптомите.

Напитки с положителен ефект при стеатоза на черния дроб

Ето няколко чудесни идеи за домашно приготвени напитки, които влияят благотворно върху омазнения черен дроб:

Смути от пъпеш и мента

За да помогнете на омазнения черен дроб, опитайте тази вкусна и освежаваща напитка. Пъпешът ефективно пречиства черния дроб. Ментата, пък съдържа горчиви вещества, които благоприятстват чернодробното и жлъчното здраве. Именно това я прави широко използвано растение при храносмилателни проблеми.

За направата на смутито са ви необходими ¼ пъпеш и 1 шепа листа от мента. Блендирайте продуктите до получаване на хомогенна смес. При необходимост добавете малко вода. Изпийте сока веднага след приготвянето му.

Чай от сминдух

Сминдухът съдържа аминокиселината 4-хидроксиизолевцин, която намалява нивото на глюкоза, холестерол и триглицериди в кръвта. Благодарение на това е възможно да подсили ефекта на терапията при омазнен черен дроб.

За приготвянето на чая се нуждаете от 1 с.л. листа сминдух, 1 ч.л. семена сминдух и 1 чаша вода. След като водата заври, добавете семената и листата. Оставете ги да се запарят за 10 минути, прецедете и подсладете по желание с 1 ч.л. мед. Чаят не е подходящ за бременни и кърмещи жени.

Чай от индийски живовляк (псилиум; испагула)

Люспите от семената на индийския живовляк имат свойството да понижават холестерола и да регулират липидите в кръвта. Това ги превръща в прекрасно средство за намаляване на мазнините в черния дроб особено, когато приемът им е съчетан с балансиран хранителен режим и физическа активност. За чая са необходими 10 гр семена от индийски живовляк и 1 чаша вода. Добавете семената във врящата вода. Свалете течността от котлона и я оставете да престои 10 минути. Прецедете я и пийте два пъти на ден. Чаят не бива да се приема от хора, които страдат от запек или имат възпаление на червата.

Природно допълнение към напитките с положителен ефект при стеатоза на черния дроб

Хептен / Hepten®® мощно усилва действието на посочените сокове и чайове при омазнен черен дроб. Това природно средство е с доказан благотворен ефект при чернодробна стеатоза. В основата на действието му лежи екстрактът от семена на Бял трън – силимарин. Това вещество ускорява оздравителния процес, като:

  • подпомага регенерацията на чернодробните клетки (хепатоцити)
  • подобрява храносмилането
  • възпрепятства навлизането на токсини през мембраната на хепатоцитите

За ефективността на продукта, по-бързото му и цялостно усвояване от организма допринасят иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлага активната съставка. Продуктът има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Може да се използва както от възрастни, така и от деца.

borola
Сподели: