проблеми с черния дроб

Тазгодишно изследване на английски учени може да се окаже крайъгълен камък в стремежа на хората с генетична обремененост да се предпазят от сериозни проблеми с черния дроб.

Специалистите са проучили обстойно случаите, в които се появяват чернодробни проблеми, вследствие на редовна консумация на алкохол. Интересно е да се отбележи, че не всеки злоупотребяващ страда от сериозни чернодробни увреди. Най-голяма е заплахата за хората, които са генетично предразположени към проблеми с черния дроб. Дори при тях обаче рискът може да бъде значително намален с приема на хепатопротектори.

Алкохолът – основен провокатор на проблеми с черния дроб при генетично предразположени хора

Статистиката показва, че 1 от всеки 5 човека, злоупотребяващи с алкохол, неминуемо развива тежки проблеми с черния дроб. Изследването на английските учени доказва, че в тези 20% попадат главно хората, предразположени към такива проблеми. В повечето случаи това са хора, чиито родители са боледували от автоимунен хепатит, цироза и др.

С най-голяма честота хората с генетична предразположеност развиват т.нар. алкохолен хепатит, прогресиращ впоследствие до цироза. При тях продуктите от разграждането на алкохола принуждават имунната система да атакува и уврежда здрави чернодробни клетки. Процесът е бавен, но с тежки последствия. Това обяснява защо продължителната консумация на дори малки количества алкохол може да е фатална за хората с генетична предразположеност към чернодробни проблеми.

Качествена подкрепа за черния дроб, с която да намалите риска от чернодробни проблеми

Продуктите, които подпомагат дейността на чернодробните клетки се означават като хепатопротектори. Приемът им е препоръчителен за засилване на всички чернодробни функции и за подпомагане на възстановяването на органа след увреждане.

Това е много полезно за всички, предразположени към проблеми с черния дроб. С помощта на хепатопротектор като Хептен / Hepten®, те могат да си осигурят качествена грижа за черния дроб. Приемът на Хептен е ключов фактор за забавяне и блокиране на процесите, които бавно, но неотменно увреждат черния дроб.

borola
Сподели: