проблеми с черния дроб

Знаете ли, че често всички ние пренебрегваме симптоми, които ни предупреждават за нарушения и проблеми с черния дроб. Добре е да знаете кои са те, за да избегнете потенциален сериозен проблем и ако е необходимо да предприемете мерки. Вижте предупредителните знаци и се погрижете за здравето си.

Чести симптоми на проблеми с черния дроб – ето кои са

Черният дроб допринася значително за цялостното здраве на човек. Той е отговорен за метаболитни функции, като например преобразуване на хранителните вещества, така че тялото да може да използва и да осигури изхвърлянето на токсичните вещества, преди да причинят вреда. Въпреки това, когато черният дроб е в затруднение и не функционира правилно, той ще се опита да предупреди по различни начини. Ето кои са и те.

Честа болка в корема

Ако често ви боли корем, особено в горната част, точно под ребрата то това е ясна индикация за проблеми в черния дроб. Особено ако болката се разпространява към гърба, става въпрос за възпалена жлъчка и жлъчни колики. Освен това състоянието може да бъде съпътствано и от други придружаващи симптоми като подуване на корема и повишена телесна температура.

Храносмилателни проблеми

Гадене, повръщане, диария, лошо храносмилане, подуване на корема са сигнал за чернодробен проблем. Ако са съпроводени и с често главоболие и замаяност, то е добре да посетите лекар и да не пренебрегвате случващото се.

Жълтеница и сърбеж по кожата

Това са едни от видните признаци, показващи проблеми с черния дроб. Жълтеницата се характеризира с пожълтяване на кожата, склерата (бялото на очите) и урината, и е със заразен произход. За състоянието е присъщо разрушаване на чернодробните клетки, което води до прекомерното изливане на билирубин в кръвта. А това от своя страна повишава и количеството му в организма като цяло. Натрупването на билирубин под кожата може да бъде придружено от сърбеж по цялото тяло и умора, защото в организма са се натрупали токсини, които черният дроб вече не може да пречиства. Ако смятате, че страдате от жълтеница потърсете лекарска помощ и не отлагайте разрешаване на чернодробен проблем от такъв характер.

Кървене и синини по кожата

Когато някои специфични протеини, които са необходими за съсирването на кръвта не присъстват, това предполага проблеми с черния дроб. Вследствие кръвта се събира в големи количества под кожата, което води до синини. А при удар, кървенето може да е повече от обикновено.

Умора и отпадналост

Хората често пренебрегват точно тези признаци на проблеми с черния дроб, заради забързаното ежедневие, което водят и стреса на който са подложени постоянно. Добре е обаче да сте наясно, че ако тези усещания са постоянни въпреки добрия и качествен сън през нощта, това е индикация за проблем. Отново ви съветваме да се допитате до специалист, за точна диагноза и правилно лечение.

Допълнително средство в лечението на доказани проблеми с черния дроб

Ако се докаже, че имате чернодробен проблем, то към назначената терапия може да се добави и прием на Хептен / Hepten®. Това е мощен природен хепатопротектор, който чрез състава си от висококачествен екстракт на Бял трън – силимарин, оказва положително въздействие на чернодробното здраве. Редовно приеман той подпомага детоксикацията на черния дроб, има жлъчкогонен ефект и действа цялостно на храносмилането. Продуктът е с отлична поносимост, висок профил на безопасност и е подходящ за продължителна употреба. Приема са по 1 капсула 3 пъти дневно, след хранене.

Може да го намерите в аптеките или да го закупите онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: