възпалена жлъчка

Болката в дясната част на корема е един от признаците за възпалена жлъчка, състояние изискващо предприемане на навременни мерки. Разбира се, винаги е добре да се свържете с лекар при поява на сериозни симптоми, който ще назначи правилно лечение. Но също така бихте могли да си помогнете и сами с натурални средства, които само ще бъдат в помощ на изписаната терапия. Разберете кои са по надолу в статията.

Куркума – подправка с ползи при възпалена жлъчка

Куркумата е подправка с множество ползи за лечение и профилактика на различни здравословни състояния. Ефектът се дължи най-вече на куркумин, активно вещество влизащо в състава й, с мощни противовъзпалителни свойства. Как обаче помага при възпалена жлъчка? Това става, като веществото стимулира секрецията на жлъчен сок и помага за отвеждането му от жлъчния мехур. Освен това редовният прием на куркума може да повлияе на болката и да овладее възпалението.

Чай от мента – помага при възпалена жлъчка

В ментата се съдържа съединение наречено ментол, което успокоява болката. Често се използва за намаляване на спазмите в стомаха, за подобряване на храносмилането и облекчаване на гаденето. При възпалена жлъчка е необходимо да се приема често под формата на чай например, докато премине болката. Освен това редовната му консумация намалява честотата на пристъпите при проблем с жлъчния мехур.

Топъл компрес и периодично гладуване при болка и възпалена жлъчка

Прилагането на топъл компрес може да успокои болката, като намалява спазмите от натиска, предизвикани от възпалението или вследствие на запушен жлъчен канал. За целта може да използвате бутилка с топла вода или някакъв тип нагревателна подложка, която продават в аптеките. Поставете я върху болезненото място, докато пристъпът отмине. Друг начин за овладяване на болката при възпалена жлъчка е да се приложи така нареченото периодично гладуване – фастинг. Това е изключително полезно и „пречистващо“, и за черният дроб. Препоръчително е да се започне с 12 часово гладуване, като постепенно се увеличава времето, според възможностите на страдащия. През този период може да пиете течности – билкови чайове като мента, джинджифил, корен от глухарче.

Консумиране на горчиви билки – добра практика при възпалена жлъчка

В билколечението, като честа практика може да се срещне употребата на горчиви билки за различни състояния. Освен това всеки знае, че „горчивото е добро за черния дроб“. А всичко полезно за него води до по-добро здраве на жлъчния мехур. Този тип билки действат като стимулират храносмилателните и жлъчните сокове и по-бързото им отвеждане. Такива са джинджифил, глухарче, жълт кантарион, бял равнец, магданоз, бял трън и др.

Природен продукт с Бял трън за облекчаване симптомите при възпалена жлъчка

Спокойно може да се доверите на Хептен / Hepten® за подобряване здравословното състояние на жлъчката и черния дроб.

Ефектът му се дължи на активната съставка силимарин – екстракт от Бял трън, която:

  • Оказва положителен ефект върху храносмилането
  • Повлиява благоприятно състава на жлъчката
  • Стимулира производството на жлъчен сок и храносмилателни ензими
  • Намалява риска от образуване на камъни в жлъчката

Продуктът е с висок профил на безопасност, което го прави удачен избор за продължителен прием. Дозира се по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. А благодарение на иновативните течни капсули усвояването му от организма става по-бързо, което съдейства и за по-мощен ефект.

Потърсете го в аптеките в страната или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: