токсини в черния дроб симптоми

Някои симптоми са обезпокоителна индикация за натрупване на токсини в черния дроб. Организмът ежедневно е изложен на токсични вещества посредством замърсения въздух, вредната храна и приема на някои лекарства. За филтрирането на тези вредни субстанции е отговорен именно черният дроб. В следващите редове споделяме повече за симптомите, които подсказват за опасно натрупване на токсини в черния дроб, което може да доведе до сериозно увреждане на жизненоважния орган.

Промяна в цвета на изпражненията и/или урината

Тъмният цвят на изпражненията се дължи на жлъчните соли, които се освобождават от черния дроб при нормално функциониране. Ако изпражненията са бледи, това може да подсказва за проблем с черния дроб или друга част от жлъчната дренажна система. Черни катранени изпражнения от друга страна могат да се появят при напреднало чернодробно заболяване. Причината е преминаване на кръв през стомашно-чревния тракт. Тези случаи изискват спешна медицинска помощ.

Урината, която е тъмно оранжева, кехлибарена, с цвят на кола или кафява, също може да е признак на чернодробно заболяване. Тъмният цвят се дължи на твърде много натрупване на билирубин, тъй като черният дроб не го разгражда нормално.

Жълтеница – сред издайническите симптоми за натрупване на токсини в черния дроб

Жълтеницата е една от водещите индикации за нарушено функциониране на черния дроб. Пожълтяването на склерата (бялото на очите) и кожата се дължи на неправилно обработване на червените кръвни клетки от черния дроб. В резултат в тъканите се натрупва излишък от жлъчния пигмент билирубин, който може да причини изменение на цвета им.

Необяснимо покачване на тегло

Ако цифрите на кантара вървят нагоре и това не се дължи на нездравословно хранене или липса на физическа активност, е възможно вината да е в черния дроб. Когато този орган е затлачен с токсини, не може да изпълнява оптимално функциите, които са свързани с контрола на храносмилането. Черният дроб отделя ензими, които участват в разграждането на хранителните вещества. При увреждане на органа е възможно метаболизма да пострада и това на свой ред да доведе до необяснимо наддаване на килограми.

Ако разпознавате споменатите симптоми за натрупване на токсини в черния дроб, се доверете на природен хепатопротектор

За пречистване на затлачения от токсини черен дроб може да се доверите на Хептен / Hepten®. Продуктът е природно терапевтично средство с мощно хепатопротективно действие. Той очиства черния дроб от токсини, като така подпомага детоксикацията на цялото тяло. Оказва регенериращо действие върху чернодробните клетки и спомага за възстановяване на нормалните чернодробни функции. Пази важния орган от увреждания с токсичен, метаболитен или възпалителен характер.

Положително повлиява жлъчката и има жлъчкогонен ефект. Подобрява храносмилането и метаболизма. Всички тези ефекти са възможни, благодарение на състава на продукта – висококачествен екстракт от Бял трън, под формата на силимарин.

Активното вещество е с най-мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства в подкрепа на черния дроб и жлъчката.

Продуктът има висок профил на безопасност при продължителна употреба. Подходящ е за протекция и по време на лечението на чернодробни заболявания. Търсете в аптеките в страната или поръчайте онлайн от електронен магазин Момо – www.momo.bg.

borola
Сподели: