тест за хепатит с

Провеждането на скринингов тест за хепатит С е от жизненоважно значение особено за хората от рисковите групи. Това напомнят здравните експерти.

От следващите редове ще разберете защо е толкова важно провеждането на тест за хепатит С

Като за начало започваме с факта, че понастоящем няма ваксини за хепатит С. Изследванията в тази насока обаче продължават. По предварителни данни се очаква дългоочакваната ваксина да бъде налична до 2026 г.

Добрата новина към момента е, че вирусът на хепатит С (HCV) е податлив на новоразработени антивирусни средства. Има данни, че с тяхна помощ могат да бъдат излекувани 9 от 10 пациенти с инфекциозното чернодробно заболяване. И това не е всичко. Освен че са много по-ефективни от предишни лекарства, въпросните препарати имат значително по-малко странични ефекти.

Независимо от всичко, превенцията остава най-доброто лечение.

„Бихме могли да елиминираме вируса на хепатит С и с това да предотвратим развитието на коварното заболяване. Това обаче е постижимо само ако го хванем навреме. Ето защо скринингът е толкова важен. Без него няма как да открием тази тиха болест“. Коментарът е на д-р Джеймс Спайчър – интернист в медицински център Penn State Health в Пенсилвания.

Хепатит С е лечим, стига да се открие навреме, подчертават и други експерти

В болшинството от случаите хепатит С причинява леки грипоподобни симптоми, които продължават няколко седмици и след това отшумяват. Вирусът обаче често остава неоткрит в продължение на години.

Много от носителите на хепатит С са се заразили с вируса при кръвопреливане или медицинска процедура. Като това е станало доста преди началото на тестването за заболяването в началото на 90-те години на XX в.

От Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC) съветват:

  • родените между 1945 и 1965 г., които са в най-рисковата група, непременно да си направят кръвно изследване за хепатит С

В случай че пациентът покаже положителен скринингов тест за хепатит С, специалистите по чернодробно здраве у нас препоръчват…

Хептен / Hepten®® – неизменно допълнение към всяко чернодробно лечение. Това е изцяло натурален хепаторпотектор, който оказва мощна подкрепа на увредените чернодробни клетки (хепатоцити) и подпомага тяхното възстановяване. В резултат функцията на черния дроб се нормализира.

Активна съставка в продукта е веществото силимарин. То е извлечено от лековитото растение Бял трън (Silybum marianum) и представлява смес от изомерни флавоноидни съединения (силибинин, силикристин, силидианин). За цялостното му и бързо усвояване от организма, респективно по-силния ефект, допринасят иновативните течни капсули (Solucaps).

Продуктът няма противопоказания. Подходящ е за дълговременна употреба. Може да се приема както от възрастни, така и от деца. Наличен е в аптеките в цялата страна. Може да бъде поръчан от комфорта на дома от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg. Поръчки на стойност над 60 лв. се доставят безплатно за България.

borola
Сподели: