токсини в черния дроб

Натрупването на токсини в черния дроб е опасно за здравето. Повече за функциите на черния дроб, причините за хепатотоксичност и мерките за очистване и възстановяване – прочетете в следващите редове.

Черният дроб като „филтър за токсини”

Черният дроб е най-големият вътрешен орган в тялото. Наричан е „пазителят на доброто здраве”, поради това, че изпълнява множество метаболитни функции. Той помага за превръщането на аминокиселините в енергия, която тялото да съхранява и доставя на клетките при нужда. Участва и в контрола и производството на глюкоза и регулирането на съсирването на кръвта. Черният дроб също така играе ролята и на мощен филтър на вредните субстанции в тялото. Чернодробната тъкан се състои от по-малки единици, наречени лобули и канали. Те пренасят кръв и жлъчна течност. Кръвта от храносмилателните органи се влива в черния дроб, като пренася хранителни, лекарствени и токсични вещества. След като стигнат до черния дроб, органът ги обработва, съхранява и елиминира вредните материали, преди да ги изпрати обратно в кръвния поток. Жлъчният сок, съхраняван в жлъчката, се отделя, за да изведе през червата токсините извън тялото.

Натрупване на токсини в черния дроб

Вредните субстанции, навлизащи в организма от външни и вътрешни източници, накратко наричаме токсини. А тялото ни е изложено на такива всеки ден. Токсични вещества навлизат през кожата, чрез въздуха, който дишаме, чрез храната, водата и лекарствата, които приемаме. Както вече споменахме, черният дроб е „химическата лаборатория” на тялото, която филтрира вредните субстанции. И въпреки че може да се регенерира, високата експозиция на токсини може да бъде вредна за черния дроб. Тя може да наруши функциите му и да доведе както до увреждане на органа, така и до влошаване на общото здраве.

Черният дроб е изложен на най-много токсини при злоупотреба с алкохол и забранени субстанции, тютюнопушене, дълговременен прием на медикаменти, излагане на химикали. Натрупването на токсини в черния дроб може да предизвика хепатотоксичност – една от най-честите причини за сериозно увреждане на органа.

Подход за пречистване на черния дроб от токсини

Ако проявявате някой от симптомите за интоксикация на черния дроб, като жълтеница, болки и подуване на корема, сърбеж по кожата и потъмняване на урината – реагирайте своевременно. Започнете прочистване на черния дроб с Хептен / Hepten®®. Продуктът представлява природно терапевтично средство с мощно хепатопротективно действие. Той очиства черния дроб от токсини, като така подпомага детоксикацията на цялото тяло. Оказва регенериращо действие върху чернодробните клетки и спомага за възстановяване на нормалните чернодробни функции. Пази важния орган от увреждания с токсичен, метаболитен или възпалителен характер. Положително повлиява жлъчката и има жлъчкогонен ефект. Подобрява храносмилането и метаболизма.
Всички тези ефекти са възможни, благодарение на състава на продукта –висококачествен екстракт от Бял трън, под формата на силимарин. Активното вещество е с най-мощни антиоксиданти, противовъзпалителни и антифибротични свойства в подкрепа на черния дроб и жлъчката.

Продуктът има висок профил на безопасност при продължителна употреба. Подходящ е за протекция и по време на лечението на чернодробни заболявания.

borola
Сподели: