черен дроб кожа

Ако страдаме от увреден черен дроб, нашата кожа първа ще алармира за проблема. Разпознаването на тези сигнали помага за бързо възстановяване на важния орган. Вижте ги!

Пожълтяване и сърбеж – първи знаци, които човешката кожа дава при увреден черен дроб

Жълтеницата е най-разпознаваемият знак за проблеми с черния дроб. Дължи се на високи нива на жлъчния пигмент билирубин, секретиран от черния дроб. Пожълтяването може да се дължи на различни увреждания – от цироза до хепатит B.

Ако изпитвате сърбеж по кожата, който не е причинен от видим обрив, вероятно проблемът е с чернодробен характер. Сърбеж може да се появи при присъствие на жлъчен сок в кръвта поради увреждане на черния дроб. Когато жлъчният канал е блокиран, жлъчният сок застоява и се влива обратно в кръвния поток. Това причинява сърбежа по кожата.

Несъвършенства и хиперпигментирана кожа при увреден черен дроб

Кафявите петънца по лицето и тялото са издайнически знаци, че черният дроб не работи както трябва. При неправилно функциониране на важния орган се повишават нивата на хормоните естрогени. Това кара ензимът тирозиназа да произвежда повече меланин, който причинява типичните пигментирани несъвършенства по лицето и тялото.

Паякообразни вени

Тънката мрежа от кръвоносни съдове под кожата носи наименованието „паякообразни вени”. Обикновено те не причиняват физически проблеми, а само естетически дискомфорт. Една от причините са появата им се корени в по-високи нива на естрогени. Това може да бъде индикация, че черният дроб не функционира правилно и не метаболизира хормоните. Локализацията на паякообразните вени по гърба, раменете, лицето и гърдите също подсказва, че са възникнали поради проблеми с черния дроб.

Зачервени длани

Когато говорим за сигнали за чернодробно увреждане, зачервяването на кожата на дланите е един от най-ясните. Червените, горящи и сърбящи длани могат да са в резултат на състояние, наречено палмарен еритем. То може да възникне при необичайни нива на хормони в кръвта или при неалкохолна стеатозна болест.

Синини и лесно кървене

Когато дори при леко нараняване засегнатото място от тялото лесно посинява и кърви, може да става дума за чернодробно увреждане. Това е така, защото протеините, които са нужни за съсирване на кръвта, не се произвеждат от органа в необходимите количества.

Когато кожата алармира за увреждания на черния дроб – нека ѝ обърнем внимание!

При изпитване на някои от посочените кожни симптоми за проблеми с черния дроб, реагирайте своевременно! Подкрепете важния орган с прием на Хептен / Hepten®®. Продуктът представлява природно средство, подпомагащо прочистването, правилното функциониране и възстановяване на черния дроб. Съдържа стандартизиран висококачествен екстракт от семена на Бял трън, под формата на силимарин. Веществото спомага за неутрализиране на свободните радикали и предотвратяване на разрушаването на клетъчните структури в черния дроб. Повишава производството на глутатион, използван за детоксикация на чернодробните клетки. Стимулира регенеративните способности на черния дроб – особено важно при увреждане на органа. Проявява жлъчкогонен ефект. Продуктът се препоръчва за продължителен прием, без да се наблюдават противопоказания.

borola
Сподели: